Lotus Yeni Modelini Gösterdi

0
978

İkonik efsane İngiliz markası Lotus yeni modelini küçük bir teaser yayınlayarak duyurmuş oldu.

Lotus Yeni Modelini Görücüye Çıkartıyor

Şu anda Elise, Exige ve Evora modelleri ile otomobil tutkunlarının beğenisini kazanan Lotus yeni modelini çıkartmaya hazırlanıyor. Bu modelle beraber diğer 3 modeli artık son yıllarına girdiklerini de belli etti. Yani bu 3 model için 2021 yılı son üretim yılı olacak. İkonik İngiltere markası yayınlamış olduğu teaser ile aslında üç modelin karması bir spor otomobil üzerinde çalıştığının sinyalini vermiş oldu. Tabi tek bir araçta 3 aracın özelliklerini yakalamak kolay olmasa gerek ve herkesi memnun etmeyecektir. Bu sebeple de en az 3 farklı konfigürasyon ile gelmesini beklediğimizi de söyleyebiliriz. Bu 3 farklı konfigürasyon ile de diğer 3 modelin farklı özelliklerinin ön plana çıkacağını düşünüyoruz.

Daha önceki yapılan şirket açıklamalarında yeni model için yeni bir otomobil serisi ifadeleri kullanılmıştı. Aslında bu ifade bile şirketin hedeflerine dair ışık tutuyor diyebiliriz. Lotus’un özel geliştirme stratejileri içerisinde devam eden çalışmaların önümüzdeki günlerde daha da netlik kazanacağını söyleyebiliriz. Şirket kaybettiği eski itibarlı günlerini geri kazanmaya kararlı. Bu sebeple de üretim tesisinden çalışanlarına kadar birçok şeyi yeniledi ve geliştirdi. Bu titiz çalışamanın sonucunda ortaya çıkacak Lotus yeni modelini birçok kişinin beğeneceğini düşünüyoruz.

Type 131

Şu anda üzerinde çalışılan bu modele Type 131 ismi verildi. Şirket içerisinde bu isimle anılıyor ve proje adı da bu şekilde. Ancak Type 131 modeline dair elimizde elle tutulur ciddi bilgiler yok. Daha çok kulislerde gezen bilgiler var. Genel anlamda markaya yakın haber kaynakları aracın Evora modeli üzerine konumlandırılacağını söylüyorlar. Aracı hibrit destekli bir V6 motor ile güçlendirileceğini de belirtiyorlar. Lotus’un uzun bir süredir güç ünitelerini Toyota’dan temin ettiği bilinen bir gerçek. Bu geleneğin devam edip etmeyeceği ise şu an için muamma.

Her şey planlandığı gibi giderse bu yıl içerisinde Lotus yeni modelini üretimini gerçekleştirmesini bekliyoruz. Yıl içerisinde yapacakları tanıtımlar ve etkinliklerle de yavaş yavaş ayrıntıların netlik kazanmasını bekliyoruz. Tabii Type 131 modeli Lotus’un son içten yanmalı motorlu otomobili olacağı da bilinen bir durum. Type 131’den en az 500 beygir gücünde bir motora sahip olmasını da bekliyoruz.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here