Lotus Type 131 ‘in 2021’de Üretime Gireceği Doğrulandı

İngiliz marka, yeni bir Lotus spor otomobilinin 2021’de üretime gireceğini doğruladı. Bu üretim, yeni bir performans otomobili ailesinin habercisi olacak. Kod adı Lotus Type 131 olan spor otomobil serisinin prototip üretimi, 2021’de Norfolk Hethel’deki “dünya standartlarında bir üretim tesisinde” başladı.

Yaklaşık 250 yeni iş yaratacak olan yeni spor arabaların üretimine 100 milyon sterlinden fazla yatırım yapılıyor.

lotus type 131

 

Önemli Bir Yıl Olacak

CEO Phil Popham, “Bu yıl Lotus için çok önemli olacak,” dedi, “yeni tesisler kullanıma sunulacak, yeni bir spor otomobil üretime girecek ve yalnızca yeni bir otomobil tasarımının ve fabrikanın sunabileceği yeni verimlilik ve kalite düzeyleri görülecek. Lotus, 2020 yılından güçlü bir şekilde çıktı ve Vision80 iş planını gerçekleştirme yolunda ilerliyor. ”

Lotus ayrıca, daha yüksek hacimleri desteklemek için iki alt montaj fabrikasını Norwich şehrinde tek bir merkezi tesiste birleştiriyor.

Lotus Mühendislik danışmanlığı, 2021’de yeni bir İleri Teknoloji Merkezi açılarak Warwick’e taşındı.

2017 Lotus Evora

Elise, Exige ve Evora Sona Eriyor

Ocak ayının başlarında, Lotus’un ek bir tamamen elektrikli spor otomobil yapmak için Alpine ile ortak olacağı doğrulandı. Yeni Lotus Evija elektrikli hiper otomobilin ve bir Lotus SUV modelinin yolda olduğunu biliyoruz. Şimdi Elise, Exige ve Evora’nın üretiminin bu yıl sona ereceğine dair onay alındı. Type 131 onları değiştirmek için gelecek.

Lotus’un, çeyrek asırdan daha uzun bir süre önce başlayan ve o dönemde yaklaşık 55.000 adet satan bir serinin sonunu işaretlemek için; ‘özel sürüm’ modellerle mevcut Elise, Exige ve Evora’dan en iyi şekilde yararlanması da bekleniyor.

Şirket, 1995’te ortaya çıkan Elise ile başlayan üçlüyü kutlamak için bir dizi etkinlik planlıyor.

Onu 2000’de Exige izledi ve Evora 2008’de piyasaya çıktı.

96 Lotus Elise
96 Lotus Elise

“Mirasın Farkındayız”

Lotus mühendislik müdürü Matt Windle, yeni spor otomobiller üzerinde çalışan mühendisler, tasarımcılar ve teknisyenlerden oluşan ekibin “Elise, Exige ve Evora’nın mirasının son derece farkında olduklarını söyledi.

“Ekibimizin eski ve yeni üyeleri, gelecekteki otomobillerimizin oyunu gerçekten devam ettirmesini sağlamak, ancak Lotus değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalmasını sağlamak için şimdi geçmişin öğrendiklerini bugünün ve yarının yenilikleriyle harmanlamakla meşgul.”

Lotus, üçlünün üretimi sona erdiğinde, toplamda 55.000’den fazla üretilmiş olacağını söylüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here