İngiliz Araba Markaları – 2

0
4363
ingiliz araba markaları

İngiliz arabaları her zaman daha gizemli olmuştur. Yolda çevirip soracağanız herhangi biri Alman veya Fransız otomobillerini kolaylıkla sayabilir. Fakat İngiliz otomobilleri genellikle lüks araçlardan oluştuğundan sadece meraklıları bilmektedir. Bu yüzden sizler için İngiliz araba markaları serimizi oluşturduk.

İngiliz Araba Markaları

1Bentley

Bentley , oldukça popüler bir İngiliz otomobil markasıdır. İngiltere’de olduğu gibi, dünyanın her yerinde de lüks ile ayrılmaz bir şekilde ilişkilidir. Bu dünya çapında saygın marka, Volkswagen’in bir yan kuruluşu olan Bentley Motors Limited tarafından üretiliyor.

Şirket, adını taşıyan hafif bir araba yaratmaya gönül veren Walter Owen Bentley tarafından 1919 yılında kuruldu. 1922’de Bentley arabaları Indianapolis 500 mil yarışıyla ismini duyurdu. Ancak 1924’teki 24 Saat Le Mans zaferi ve 1927’den 1930’a kadar art arda dört galibiyetle uluslararası tanınırlık kazandılar.

1929’daki Büyük Buhran, Bentley Motors’u mali sıkıntılara sürükledi. Bununla birlikte, şirket, Rolls-Royce’un 1931’de varlıklarını satın almasından sonra ayağa kalktı. 1998’den beri Bentley Motors Ltd., Volkswagen AG’nin bir yan kuruluşudur.

2Lotus

Lotus Cars, 1952 yılında uzman Collin Chapman tarafından kurulan İngiliz bir spor ve yarış araçları üreticisidir. Şehir araçları yapmak ve müşteriler için yarış arabaları sunma hedefiyle kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana, hafif ve mükemmel yol tutuş özelliklerine sahip yarış ve seri üretim otomobilleri tasarladı ve üretti.

Lotus logosu, Chapman’ın solmayan mirasını göstermektedir. Amblemin üzerindeki sarı renk enerji, güneş ise neşe anlamına gelirken, yeşil renk ise hız ve tutkuyu temsil etmektedir.

3Land Rover

Land Rover, merkez ofisi İngiltere’nin Gaydon kentinde bulunan İngiliz bir araç üreticisidir. Şirket, dört çeker otomobillerin yapımında uzmanlaşmıştır. Jaguar Land Rover’ın (JLR) bir parçası olan Hintli kuruluş Tata Motors tarafından tamamen satın alındı. Jeep’ten sonra gezegendeki en eski 2. dört çeker araç markasıdır.

İlk Land Rover, II.Dünya Savaşı’ndan sonra İngiliz kardeşler Spencer ve Maurice Wilks tarafından yapıldı. 1948’de ana Land Rover’ı yapmak için İngiliz otomobil üreticisi Rover ile birlikte çalıştılar. Bu kamyon, uzun ömürlü dört tekerlekten çekiş, kanvas bir çatı ve isteğe bağlı kapılar ile donatılmıştı. Bu ilk Land Rover’lar rafine edilmemişti ancak sahadaki görevler için çok uygundu.

Land Rover logosu, diğer araç logoları gibi organizasyon adını taşır. İçinde Land Rover kelimeleri bulunan yeşil oval bir amblem olarak tasvir edilmiştir.

4Rolls Royce

Moves Royce Motor Cars Limited, İngiliz lüks araç üreticisidir.

Rolls Royce logosu ve “The Spirit of Ecstasy”, 1911’den beri Rolls Royce otomobillerinin radyatörlerini süsledi ve bu iki amblem de sürekli olarak dikey olarak konumlandırıldı. Rolls-Royce işareti, dünya çapında tanınan markalarının arkasındaki dahiler olan Royce ve Rolls anlamına gelen iki “R” harfinden oluşur.

Bu amblemin mavi tonu cömertlik ve güç anlamına gelir. Aynı zamanda organizasyonun sınıfını, güzelliğini ve üstünlüğünü temsil ederken, beyaz gölgeleme zarafeti ve onurunu yansıtır.

2. El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here