İngiliz firma Lotus yeni logosunu resmen duyurdu. 75. Yıl kutlamalarının bir parçası olarak yeni logo tasarımına giden firma pek çok etkinlik de yapacak.

Geçmişten Günümüze İngiliz Firma Lotus

1948 yılında İngiliz tasarımcı ve mühendis Colin Chapman Lotus firmasını resmen kurdu. Bu yılda ilk Lotus marka aracı üzerinde çalışan Chapman ilk aracına Mark I adını verdi. Pek çok sektör kaynağı Mark I olmasaydı bugün Lotus Evija’nın bugün var olmayacağını ifade ediyor.

2023 yılında kuruluşunun 75. yılında firma pek çok etkinlik ile bu yıl dönümünü kutlayacak. Firma 75 yıldır çalışma süresine ve kendi başarılarına dönüp bakacağını ifade ediyor.

Birleşik Krallık merkezli spor otomobil ve hiper otomobil markası Lotus 13 FIA Formula 1 şampiyonluğuna sahip. Bunun yanı sıra ayrıca diğer bir çok şampiyon ödülü dahil yarış pistindeki efsanevi birinci sınıf yüksek performanslı araçlar üretiyor.

1948’den günümüze Lotus’un kullandığı Logolar

2019 yılının Temmuz ayında firma ilk tamamen elektrikli hiper aracı Lotus Evija’yı ortaya çıkardı.

2021 yılının Temmuz ayında Lotus benzinle çalışan son spor arabası ve türünün en iyisini ifade ettiği Lotus Emira’yı tanıtmıştı.

Emira ve Evija’nın teslimatları ise 2022 de yapılmaya başladı. Lotus, 2022 yılının Mart ayında dünyanın ilk tamamen elektrikli hiper-SUV Eletre’yi de tanıtmış oldu. Bu aracının teslimatları ise 2023 yılında olacak.

Şu an firma Lotus Type 135 üzerinde çalışıyor.

Firma şirketin genişlemesine ek olarak gelecek 25 yıl sonrasını da dört gözle bekliyor.  Lotus 75. yıl dönümü için bir video da yayınladı. Sektör kaynakları video da yer alan 75. yıl dönümü rozetinin 2023 yılındaki araçlarda yer alacağını ifade ediyor.

Lotus Hakkında Diğer Bilgiler

Lotus Cars Grup Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Matt Windle şunları söyledi:

“2023 de firmamıza gelen milyarlarca dolar sayesinde Lotus’u ürün geliştirme ve elektrikli bir gelecek bekliyor. 1966 yılında Norfolk’taki evimize taşındığımızdan beri çok yol kat ettik.”

Lotus yıl dönümü kutlamaları geçmişe olduğu kadar ileriye dönük olacağı açık. Lotus son zamanlarda Çinli sahiplerinden büyük miktarda nakit sağladı. Bu sayede Eletre SUV ortaya çıktı.

Matt Windle sözlerine ayrıca şu şekilde devam etti ve sonlandırdı:

“Bugün İngiltere, Almanya ve Çin de mühendislik tesislerimiz var. Hethel, Coventry ve Şangay’daki tasarım stüdyoları; Norfolk ve Çin de birinci sınıf üretim tesislerimiz var. Bunun yanı sıra ayrıca Eletre Hyper-SUV montajı bu ayın sonunda başlayacak.”

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here