Amerikalı otomobil üreticisi Ford, logo tedarikinde oldukça büyük sıkıntılar yaşıyor. Hepimizin bildiği üzere logolar bir otomobil için vazgeçilmez bir unsur. Fakat Amerika Detroit merkezli otomobil üreticisi Ford şu anda logo bulmakta sorun yaşıyor. İlk olarak Amerika’da duyurulan habere göre Ford, araçlara takacağı logoların tedarik zincirinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı araçların tesliminde oldukça gecikmiş. Buna göre tedarik zincirinde yaşanan sorunlar logo tedarikini de vurmuş gibi duruyor. Durumla ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ford Logo Sorununu Araç Modellerinin İsim Amblemlerinde de Yaşıyor

Ford logo sorununu sadece şirket logolarında yaşamıyor. Araç modellerinin isimlerinin yazdığı amblemlerde de tedarik sorunu yaşandığı söyleniyor. Ayrıca bu sorunlar Ford’un Amerika’da en çok satan modeli F Serisi de dahil olmak üzere bir çok modelde mevcut. Bu konuyla ilgili  olarak şirketten de doğrulama geldi. Fakat bu tedarik sorunundan kaç modelin etkilendiği veya sorunun neden kaynaklandığı hakkında bir bilgi verilmedi. Ford logo tedarikçilerinden olan Amerikan şirket Tribar Technologies ise Ağustos ayında operasyonlarını kısıtlama kararı aldı. Fakat Tribar, bu konuyla ilgili bir bilgi paylaşmayı kabul etmedi.

Ford F Serisi

Pandemiden Bu Yana Tedarik Sorunları Bütün Şirketleri Etkiledi

Açıkçası bu durum son 2 senedir alışık olduğumuz bir durum. Çünkü pandeminin başlamasının ardından otomotiv sektörü tedarik zincirinde muazzam sorunlar patlak vermişti. Özellikle yarı iletken malzemelerin ve çiplerin tedarikinde çok büyük sorunlar yaşanmıştı. Bir kaç ay öncesine kadar da otomobil şirketleri bu sorunlardan dolayı üretimlerinde büyük düşüşler yaşamaya devam ediyorlardı. Fakat son bir kaç aydır otomotiv sektörü bu sorunu aşmış gibi duruyor.

Diğer yandan ise Ford, geçtiğimiz günlerde tarihinin en büyük üretim tesisi olan Blue Oval City’nin inşasına başladığını duyurdu. 2025’te faaliyete geçecek tesisin yılda 2 milyon elektrikli araç üretim kapasitesine sahip olacağı söyleniyor. Detaylar için tıklayınız.

Satılık Tüm Ford Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here