Nissan’dan Yeni Teknoloji: Otomobillerin İçindeki Virüsleri Yok Edecek

0
791
Nissan'dan Yeni Teknoloji: Otomobillerin İçindeki Virüsleri Yok Edecek

Nissan‘dan yeni teknoloji ile araç içi virüsleri yok edecek. Yapılan testlere göre bu yeni teknoloji yalnızca virüsleri yok etmekle kalmayacak. Aynı zamanda araçtaki bakteri ve mantarları da yok edecek. Araç içerisinde elin temas ettiği, oturula her yerde virüs olma ihtimali var. Bu nedenle salgın hastalıkları arttığı bu dönemde buna karşı teknolojiler oldukça önemli. Japon otomobil devi de bu konu için öncü bir adım attı. Üzerinde çalıştığı yenilikçi teknolojiyi yakın zamanda Nissan Rogue modeli ile tanıtmaya hazırlanıyor.

Nissan’dan Yeni Teknoloji Geldi! Virüslerin Hiç Şansı Kalmadı

Nissan'dan Yeni Teknoloji: Otomobillerin İçindeki Virüsleri Yok Edecek

Bu yeni teknoloji için Japon üretici ve Tohoku Üniversitesi Eczacılık Bilimleri Fakültesi birlikte çalıştı. Geliştirilen teknoloji ile virüsleri etkisiz hale getirmek mümkün olacak. Böylece virüslerin insan hücreleriyle birleşmelerine engel olunacak. Koronavirüs ve benzeri tüm virüslerde etkili olan bu teknoloji bakteri ve mantarları da yok etme kapasitesine sahip. Bu teknolojide katalizör aktif türlerini kullanılıyor. Buna göre insan reseptör hücrelerine bağlanan virüslerin üzerindeki proteinlerin doğal yapısını değiştiriyor. Sonrasında ise yok ediyor. Üstelik hem karanlık koşullarda hem de oda sıcaklığında da oldukça etkili şekilde çalışmaya devam ediyor. Koronavirüs üzerinde ilk test gerçekleşti ve araç test başarıyla tamamladı.

Nissan'dan Yeni Teknoloji: Otomobillerin İçindeki Virüsleri Yok Edecek

Bu Teknoloji Otomobillerde Nasıl Kullanılacak?

Nissan’dan yeni teknoloji ile çok yönlü bir şekilde virüslerle savaşmak mümkün olacak. Maskeler, klima filtreleri ve tıbbi tekstil ürünlerinde işe yarayan teknoloji şu anda otomobillerdeki döşemeler ve klima filtrelerinde yer alıyor. Yakın zamanda ise aracın her tarafının virüslere karşı güvenli hale gelmesi bekleniyor.

Sıfır KM Nissan Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here