Elektrikli Mercedes G Serisi 2024’te Yollarda Olacak

0
2175
Elektrikli Mercedes G Serisi, gri renk, önden görünüm

Elektrikli Mercedes G Serisi 2024’te yollarda olacak. Alman üretici ikonik modeli ile ilgili açıklama yaptı. Mercedes-Benz CEO’su, EQG isimli aracın 2024 yılında yollarda olmasını hedeflediklerini söyledi.

Dünya çapında otomotiv sektöründe adından söz ettirmeyi başarmış olan Mercedes, artık çevreci adımlarıyla dikkat çekiyor. Sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak isteyen marka elektrikli otomobilleri için hızla çalışıyor. Son olarak ise ikonik SUV modeli G Serisinin elektrikli versiyonu ile sahneye çıktı. Aslında marka bu aracını 2021’de tanıtmıştı. Şimdi ise ne zaman trafiğe çıkacağını açıkladı.

Elektrikli Mercedes G Serisi 2024’te Geliyor

Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius, yeni model için bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada modelin 2024 yılı bitmeden yollara çıkacağını ifade eti. Ayrıca aracı Avusturya’da bir tesiste denediğini açıkladı. Ne kadar zevk aldığını da ekleyen Källenius bu deneyimi müşterilerine yaşatmak istediklerini söyledi. Şirket yetkilisi ayrıca “Bundan sonra araziye çıkmak elektrikli olacak” ifadesiyle de off-road araçlara yeşil ışık yaktı.

Elektrikli Mercedes G Serisi, gri renk, arkadan görünüm

Klasik Görünümlü Çevre Dostu SUV Model

Elektrikli G Serisi Mercedes’in elektrifikasyon hedeflerinde ne kadar kararlı olduğunu gösterir nitelikte. 2025 itibariyle elektrikli modellerini artırmayı planlayan otomobil devi, 2030’da tamamen elektrikli olmayı hedefliyor. Fütüristik tasarımlı yeni G Serisi klasik kalıbından da vazgeçmiyor. LED ışıklarla aydınlatılan ön ızgarası ve 22 inç boyutundaki jantları ile de dikkat çekiyor. Ayrıca aracın tavanında da göz alıcı aydınlatmalar yer alıyor. Diğer G serisi otomobillerdeki yedek lastik bölümüne de sahip olan araçta bu kısım şarj kabloları için mevcut.

Elektrikli Mercedes G Serisi, iç mekan

Elektrikli Mercedes G Serisi Teknik Detaylar

Sıfır emisyon oranıyla çevre dostu olan araç elektrikli dört motoru ile üst düzey performans sağlayacak Ayrıca arazide de etkili olacak olan bu aracın teknik detayları henüz açıklanmış değil. Bu nedenle menzili ve beygir gücü bilinmiyor. Ancak daha modern bir iç mekana sahip olduğunu söylemek mümkün.

İkinci El Mercedes-Benz G Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here