Volkswagen Gen Travel ile Otonom Araç Devrine Geçiyor

0
1288
Volkswagen Gen Travel, önden görünüm

Volkswagen Gen Travel ile otonom araç devrine geçiyor. Seviye 5 otonom sürüş sistemi ile çalışan konsept otomobil birçok farklı işleve sahip. Hem konferans hem de aile boyu yolculuklara uygun. Ayrıca özel gece moduna sahip olan araç her türlü ihtiyaca karşılık vermek üzere tasarlanmış.

Dünya genelinde otomobil anlayışı giderek farklı anlamlar kazanmaya devam ediyor. Bu anlamda elektrifikasyonla birlikte kendi kendine giden arabalara ilgi de oldukça büyük. Alman otomobil devi de bu konuda yenilikçi bir adım atarak otonom aracı ile sahnedeki yerini aldı. Böylece markanın otonom araçlar hakkındaki vizyonunun ön gösterimini de yapmış oldu.

Yeni Nesil Tasarımıyla Volkswagen Gen Travel

Volkswagen Gen Travel, yandan görünüm

Seviye 5 otonom sürüş özelliğine sahip konsept otomobil tasarımıyla da markanın gelecek vizyonuna ışık tutuyor. Her ne kadar diğer konsept araçlara benzese de  farklı yönleri mevcut. Mesela aracın üzerinde markanın logosu yer almıyor. Ancak arka ve ön kısımda ‘Volkswagen Group’ yazısı mevcut. Ayrıca aracın ön kısmında C şeklinde LED aydınlatmalar yer alıyor. Bununla birlikte dik konum denilebilecek eğimde bir ön cam göze çarpıyor. Üstelik gökyüzünü görmenin mümkün olduğu bir küçük cam daha mevcut.

Volkswagen Gen Travel, arkadan görünüm

Aracın çamurlukları siyah bir renge bürünmüş. Ayrıca oldukça geniş kapıları da yukarı doğru açılıyor. Bunlar aerodinamik tekerlekler ile birleşince ortaya yeni nesil Gen Travel çıkmış oluyor. Aracın gövde tipi ise MPV ve sedan gövde tiplerinin bir karışımı gibi. Bu anlamda da farklı bir tasarım olduğunu kanıtlayan araç modüler yapısıyla dikkat çekiyor. Ayırca araç tam otonom olduğu için içerisinde pedallar ve direksiyon simidi yer almıyor.

İşlevsel İç Mekan Tasarımı

Volkswagen Gen Travel, iç mekan

Aracın içerisinde farklı modlar ile yolculuk yapmak mümkün. Çünkü Volkswagen Gen Travel dört bireysel koltuğuyla ister çalışma mekanına ister aile mekanına dönüşüyor. Ayrıca geceleri de koltuklar yatak formuna dönüyor. Üstelik yatarken bile maksimum güvenlik sağlamaya devam ediyor. Işık sistemi de seçilen moda göre en uygun hale otomatik olarak geliyor. Henüz teknik detayları bilinmeyen araç %100 elektrikli.

Sıfır KM Volkswagen Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here