Amerika Batı Tennessee’de Ford fabrika inşasına başlandı. Amerikalı otomobil üreticisi, inşa edeceği bu büyük fabrikaya ise Blue Oval City ismini verecek. Ayrıca bu fabrika, 2025 yılında kullanıma hazır olacak. Şirketin dünya genelinde yer alan fabrikalarına ve tesislerine baktığımız zaman inşa edilen bu tesisin şirketin en büyük ve en gelişmiş tesisi olacağı gözlenebiliyor. Ford, inşa ettiği yeni tesisi ise elektrikli araç üretimlerinde kullanmayı planlıyor. Ford’un yeni en gelişmiş tesisi hakkında tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ford Fabrika İnşası için 6 Milyar Dolar Harcadı

Ford, fabrika inşası için ön çalışmalara Mart ayında başladı. Bu kapsamda ilk olarak arazi hazırlıkları gerçekleşti. Arazi hazırlıklarına dahil olarak ise  4.6 milyon metreküp toprak taşındı. Ardından ise 370.000 ton taş döşemesi yapıldı. İnşaatın şu an ki durumunda ise zemine çelik döşemeler yapılmakta.

Tabi ki Ford gibi dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan şirketin böyle bir çalışma yapması oldukça yüksek meblağlara mal olmakta. Şu ana kadar şirketin bu fabrika için yaklaşık 5.6 milyar dolarlık bir harcama yaptığı açıklandı. Fakat bu miktar kesinlikle artacak. Hiç bir şey olmasa bile 2025 yılında fabrika açıldığında tesiste çalışmak üzere 6 bin yeni personel alınacak. Bu bile faturayı oldukça kabartmakta. Eğer Ford fabrika inşasında her şey yolunda giderse şirket, 2026 sonunda yılda 2 milyon elektrikli araç üreten bir fabrikaya sahip olacak.

Ford'un en büyük fabrikası

Bu Tesis, Ford’un Geleceğini Gösteriyor

Şirketin direktörlerinde Eric Grubb ise inşa edilen Ford’un en büyük fabrikası hakkında açıklamalar yaptı. Grubb açıklamasında “Geleceği burada, Batı Tennessee’de inşa ediyoruz. Bu tesis, Ford’un gelecekteki bütün üretim tesislerinin bir özeti.” dedi. Buna göre ise şirket, gelecek yıllar için özellikle elektrifikasyona oldukça önem veriyor. Bu da şirketin gelecekteki yönünü açıkça belirtiyor.

Satılık Tüm Ford Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here