Elektrikli Skoda Octavia Geliyor! İşte Detaylar;

0
1683
Elektrikli Skoda Octavia, yeşil renk, önden görünüm

Elektrikli Skoda Octavia geliyor. Dünya genelinde en çok satılan araçlardan birisi olan Octavia artık elektrikli versiyonu ile de piyasada yer alacak. Skoda yeni elektrikli versiyonu için tarih verdi.

Elektrikli araç pazarına giriş yapan Skoda, en çok satılan modeli için elektrifikasyona başladı. Sevilen modelini elektrikli tahrik sistemi ile tanıştırdı. Böylece Türkiye’de de oldukça popüler olan model için dönüşüm süreci başlamış oldu. Skoda Octavia markanın üretim bandın yüzde 40’ına tekabül ediyor. Bu oldukça yüksek bir oran. Ayrıca model C sınıf araçlar arasında da en çok tercih edilenlerden birisi. Bu anlamda Audi A3, Renault Megane Sedan ve Toyota Corolla gibi modeller ile rekabet içinde. Şimdi ise elektrikle tanışarak yeniden doğuyor.

Elektrikli Skoda Octavia İçin Çalışmalar Başladı

Elektrikli Skoda Octavia, beyaz renk, arkadan görünüm

Skoda CEO’su Klaus Zellmer yeni model hakkında şu açıklamayı yaptı: “İçten yanmalı motorlu araçlar, Avrupa pazarında 2035 yılı itibariyle yasaklanacak. Şirketimizin en yüksek satış sayısına sahip modeli olan Octavia için çalışmalarımızı hızlandırdık. 2030 yılına kadar, gelirimizin yüzde 70’ini elektrikli araçlardan elde etmeyi planlıyoruz.” Ayrıca Zellmer, daha geniş kitleleri hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Bu nedenle içten yanmalı versiyonların üretiminin de süreceğini ifade etti. Yeni modelin ise 2026’dan önce piyasa ile tanışacağını açıkladı.

Artık Piyasaya Elektrikli Modeller Hakim Olacak

Elektrikli Skoda Octavia, mavi renk, arkadan görünüm

Elektrikli Skoda Octavia marka için sadece bir başlangıç olacak. Üretici sonrasında yedi koltuklu elektrikli bir SUV ve elektrikli crossover modeller ile de piyasadaki yerini alacak. Bunun için de MEB platformundan yararlanacak. Zaten Volkswagen Grup bünyesinde faaliyet gösteren tüm firmalar, elektrikli araçlarını burada geliştiriyor. Burada hayata geçecek olan yeni Octavia modelinin de Volkswagen SSP mimarisini kullanan ilk modellerden biri olması bekleniyor. Son olarak yeni model ortalama 600 km menzil gitme kapasitesine sahip olacak. Ayrıca 200kW’a kadar hızlı şarj desteğine sahip olacak. Bunu da 89kW’lık bataryası ile yapacak.

İkinci El Skoda Octavia Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here