Araç Yetki Belgesi Düzenlemesinde Son Karar

0
4090

Ulaştırma Bakanlığı, Koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı karar ile ilk defa yetki belgesi verilmesi ve ilave taşıt işlemlerini ikinci bir karara kadar durdurdu. Alınan karar, Koronavirüsün etkisiyle taşımacılık faaliyetlerinin önem kazandığı bu dönemde Otomotiv Sektörü Temsilcileri tarafından endişe ile karşılanmıştı.

Ulaştırma Bakanlığının, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdiği yazıyla duyurduğu bu kararda yeni bir düzenlemeye gidildi. Düzenlenen kararda, “3.4.2020 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ilk defa yetki belgesi düzenleme işlemleri geçici olarak durdurulmuştur. Mevcut yetki belgesi sahipleri taşıtlarını yetki belgelerine kayıt ettirebileceklerdir. Kamuoyuna ve taşımacılık sektörümüze saygıyla duyurulur.” bilgilendirmesi yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünün Twitter aracılığıyla duyurduğu yeni karar ile ticari araç satışlarının devam edeceği ve mevcut belgelere ilave araç ekleme işlemlerinin devam edeceği karara bağlanmış oldu.

Otomotiv Sektör temsilcilerinin ticari araç satışının duracağı endişesinin alınan karar ile önüne geçilmiş oldu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here