Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Ücretsiz Erişime Açıldı!

0
31494
Tofaş Müzesi

Türkiye’nin çeşitli illerinden seçilerek bir araya getirilen arabalar bir müzede sergileniyor. Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi, Koronavirüs salgının yaygınlaştığı şu günlerde evlerinden çıkamayan ziyaretçilere kapılarını sanal ortamda açtı.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları  uygulaması, App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. Uygulamanın Türkçe versiyonu “Tofaş Müzesi”, İngilizce versiyonu ise “Tofaş Museum” başlığı altında yer alıyor.

Müzeyi ücretsiz sesli rehber eşliğinde oturduğunuz yerde müzenin her bir köşesini uzun uzun izleme ayrıcalığının tadını doya doya çıkartabilirsiniz. Müze gezisi “Sanal Rehber” yardımıyla seçilen hızlı tur kapsamında 35 dakikada, detaylı tur seçilerek ise yaklaşık 60 dakikada tamamlanabiliyor. Hızlı tur bölümünde, arabacılık ve otomotiv tarihi ile ilgili özet niteliğinde bir yolculuk yapılırken, detaylı tur seçeneğinde ise bu bölümler daha uzun ve ayrıntılı olarak ele alınıyor. Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi‘nde, 2600 yıl öncesine ait bir tekerlekten yola çıkılarak, Tofaş tarafından üretilen tüm motorlu araçlara kadar uzayan bir akışta misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Müzede ilk olarak 1971’de üretilen Murat 124, sonra sırasıyla Murat 131, Tempra, Palio Go, Uno ve Tipo adlı Tofaş firmasına ait otomobiller ziyaretçiler tarafından çok ilgi görüyor.

İkinci el Tofaş ilanları için buraya tıklayın!

Bursa’da bir mezarda bulunan ve orijinali Bursa Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen 2600 yıllık bir savaş arabası müzenin en önemli eseri. Sizde Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nin bu faydalı uygulamasını ziyaret edin ve sizi etkilen eseri bizimle paylaşın.  😊

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here