Lotus’un Elektrikli Hiper Otomobili Evija Tanıtıldı!

0
1813
Evija

Lotus‘un elektrikli hiper otomobili Evija tanıtımı nihayet gerçekleşti. Agresif tasarımı, 2000 beygir gücü ve 18 dakika şarj ile tam dolu bataryası ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Spor otomobil üreticisi Lotus’un merakla beklenen elektrikli hiper otomobili teaser paylaşımlarının ardından ortaya çıktı. Lotus Evija ismini alacağı daha önceden açıklanan araç, ‘trafiğe uygun en güçlü seri üretim aracı’ olarak lanse edildi.

Gerek tasarımı gerek performansıyla öne çıkan Lotus Evija dört adet elektrik motora sahip. Bu motorlar toplamda 2000 beygir güç ve 1700 Nm tork üretiyor. Elektrikli hiper otomobil Lotus Evija bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlıyor ve maksimum 320 km/s hıza çıkabiliyor. Evija’nın 300 km/s hıza ulaşması da 9 saniyeden az sürüyor.

Lotus Evija’nın her bir tekerinin üzerinde bulunan ve bu sayede iyi bir yol tutuş imkanı sağlayan elektrik motorları, aracın ortasında yer alan 70 kWh’lık lityum iyon batarya ile besleniyor. Bu batarya Lotus Evija’ya tek şarjla 400 km menzil sağlıyor.

Aradığınız 2.el otomobil için ilanlarımızı hemen inceleyin

Batarya sadece 18 dakikada tam doluma ulaşıyor

Lotus Evija’nın en dikkat çekici özelliği ise bataryanın şarj süresi. Dünyanın en hızlı şarj olan bataryasına sahip olduğu söylenen araç 350 kW şarj istasyonunda şarj edildiğinde %80 doluma 12 dakikada, tam doluma ise 18 dakikada ulaşıyor. Ayrıca Evija’nın bataryası 800 kW şarj kapasitesini de destekliyor. Henüz bu kapasiteye sahip şarj üniteleri üretilmedi fakat bu mümkün olduğunda Evija’nın tam doluma ulaşması sadece 9 dakika sürecek.

Lotus Evija’nın ultra hafif karbon fiber monokok şasi de Evija’nın en hafif versiyonunun sadece 1,680 kg ağırlığa sahip olmasını sağlıyor. Aracın tabanına konumlandırılan batarya paketi düşünüldüğünde etkileyici bir ağırlığa sahip olduğu söylenebilir. Lotus Evija’da yol tutuş ve konfor gibi detaylarına da oldukça önem verilmiş.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here