Elektrikli ve SUV Lotus Eletre ilk olarak 2023 yılında tam üretime geçecek. Ancak bu modelin ilki birkaç hafta önce üretimden yeni çıktı.

Elektrikli ve SUV Lotus Eletre Üretimi Hakkında Bilgiler

Lotus’un Eletre modeli birkaç hafta önce Çin’in Wuhan kentinde 1.2 milyar dolarlık tesiste üretildi.  Lotus ilk seri üretimi 2023 yılında gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra firmanın hedefi 2027 yılına kadar bu araçtan 100.000 adet satmak.

Gelecek yıllarda Lotus tarafından üretime geçecek tüm elektrikli araçlar Eletre platformu üzerine inşa edilecek.

Elektrikli ve SUV Lotus Eletre

Lotus Eletre’nin Motor Performansı

Lotus’un ilk SUV modeli olacak bu model 591 beygir gücünde 100 kw/h’ın  üzerinde bir bataryaya sahip olacak. Bunun yanı sıra bir kez şarj edildiğinde 600 km menzil vaat eden çift motorlu bir yapıya sahip.

Ayrıca firma tarafından 591 beygir güçlü modelin yanı sıra 900 beygir gücünden fazla beygire ve 120 kw’dan fazla bataryaya sahip farklı versiyonlarının da olacağı söylentiler arasında. Ancak bu açıklama resmi olarak duyurulmadı.

Lotus Eletre’nin 20 dakikalık şarj ile 400 km menzile sahip olacağı söylenmekte. 0’dan 100’e 3 saniyenin altında çıkacağı da diğer bilgiler arasında. Dört tekerden çekişli olması beklenen modelin ilerleyen süreçte tam otonom olma ihtimali de söylentiler arasında.

Eletre’nin dikkat çekici diğer bir yanı ise görüşü aynalar yerine kameralar ile sağlayacak olması.

Eletre Hakkında Diğer Bilgiler

2023 yılında Lotus Eletre piyasa da olacak. Bunun yanı sıra firma iki adet Crossover araç piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunun ardından ilk elektrikli spor otomobilini tanıtma planı var.

Bu elektrikli otomobil Type 135 olarak biliniyor. Firmanın daha önce piyasaya sürdüğü Emira ile kabaca aynı boyutta olacak ve 2026 yılında piyasada olacak.

Her ne kadar firma 2027 yılına kadar bu araçtan 100.000 adet satacağını belirtse de bunun iyimser bir tahmin olduğunu belirtelim. Çünkü 2021 yılında şirket 2000 adet otomobilden az bir satış gerçekleştirmişti.

Lotus Çin’deki varlığını büyük ölçüde genişletmek istiyor. Bunun için de 20 şehirde 50 lokasyon açmayı planlamakta.

Lotus’un bu modeli özellikle Avrupa pazarında popüler. Bunlar arasında Norveç, Hollanda ve Almanya’yı dikkat çeken ülkelerden.

Lotus’un Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ve fiyatı hakkında ise henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil.

TRINK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here