Lotus Elektrikli SUV: Lotus Eletre

0
1794
Lotus elektrikli SUV: Lotus Eletre

Lotus, ilk elektrikli SUV’unun adını açıkladı: Lotus Eletre. Yakında çıkacak sıfır emisyonlu SUV, İngiliz markasının sıraya koyduğu dört yeni elektrikli aracın ilki. Bununla birlikte, Lotus Eletre’nin adı dışındaki detaylar paylaşılan bir video sayesinde ortaya çıktı. Bu detaylar sayesinde, Lotus Eletre’nin tasarımı hakkında bilgi sahibi oluyoruz.

Yenilikçi Tasarım

Lotus Eletre’nin tam genişlikte bir arka ışık çubuğu ve ultra ince LED farları var. Ayrıca karbon fiber eklentilere sahip alaşım jantları da oldukça havalı. Üstelik, kare şeklinde bir direksiyon simidi tasarımı ile de farklılığını ortaya koyuyor. Eletre, büyük bir dokunmatik ekranıyla bir dijital sürücü ekranına sahip olacak gibi. Aktif bir arka spoyler ve aktif ön ızgaraya sahip olacağı gerçeği de var tabi.

Teknik Özellikleri ile Lotus Eletre

Ayrıca Lotus Eletre, İngiliz markanın yeni ‘Premium Mimarisi’nin temeli olmaya aday. Bu elektrikli otomobil platformu, kapasiteleri 90 ila 120 kWh arasında değişen pil paketlerini barındırabilir. Üstelik bunların en büyüğü potansiyel olarak 400 milin üzerinde bir menzile de izin verebilir. Eletre’nin platformunda ayrıca Porsche Taycan ve Kia EV6’da olduğu gibi 800 voltluk bir şarj sistemi de mevcut. Sonuç olarak, 300kW’a ulaşabilen bu modellere benzer ultra hızlı şarj hızları beklentiler arasında. Eğer öyleyse, Type 132’nin pilinin %10-80’den çıkması 20 dakikadan biraz fazla sürebilir. Marka, henüz Eletre’nin şarj ayrıntılarını vermedi. Ancak Lotus zaten daha önce Premium Mimarisinin yaklaşmakta olan EV’lerin hakkında açıklama yapmıştı. O zaman oldukça güçlü elektrik motorlarıyla geldiklerini söylemişlerdi.

Lotus elektrikli SUV: Lotus Eletre

Eletre SUV, Lotus’un ilk elektrikli otomobili değil. Ancak 2026 yılına kadar lansmanı gerçekleşecek dört elektrikli model serisinin ilkidir. Aynı zamanda Porsche Taycan ve Tesla Model S ile doğrudan rakip olacak potansiyele de sahip. Type 133 olarak adlandırılan 2023’te benzer boyutta dört kapılı bir Coupe olacak.

Lotus’un Gelecek Modelleri

Lotus Eletre’nin ardından, 2024’te, kod adı Type 134 olan daha küçük bir SUV lansmanını göreceğiz . 2026’da, Alpine A110’un elektrikli halefi ile bir platformu paylaşacak olan ve özellikle pil uzmanları BritishVolt tarafından geliştirilen teknolojiyi kullanan emisyonlu spor otomobil . Bu modeller, Lotus markası için hem keskin hatlara hem de dar farlara sahip yeni bir stil dilinin de habercisi. Tasarımlar, 2021’de piyasaya sürülen başka bir Lotus videosunda da belirtildiği gibi, markanın mevcut Emira spor otomobili ve Evija hiper otomobilinden etkilenecek.

İkinci El Lotus Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here