Renault Megane: Bir Fransız Klasiği

0
1664
renault megane

Renault Megane, yıllar içinde piyasadaki en popüler C segmenti otomobillerinden biri olarak kendini gösterdi. En yeni nesil, Fransız üreticinin geleneğine göre çok kişisel bir görünüm ve daha yüksek bir kategorideki bir otomobile layık bir konfor ile karakterize edildi.

İşte Renault Megane’nin teknik sayfası :

 Veri Sayfası
koltukların sayısı 5
Gövde 384 / 1.247 litre
Güç kaynakları Benzin / Dizel / Hibrit
Sınıf Euro 6 D 
Cv / kW (itibaren) 115/85

 

Renault Megane: 2021 Neler Getiriyor

En son güncellemeyle, Renault Megane sadece değişim yapmakla kalmıyor, aynı zamanda yalnızca station wagon karoseri ile mevcut olan E-Tech adlı eşi benzeri görülmemiş bir elektrikli versiyon da sunuyor. Güç, tam elektrikli modda 50 km’ye kadar seyahat etmenize olanak tanıyan 9,8 kWh pil ile desteklenen, 160 hp sistem çıkışına sahip bir plug-in hibrit güç aktarma sistemi tarafından sağlanıyor.

Renault Megane: Boyutlar

Renault Megane’in boyutları C segmentindeki bir otomobilin boyutlarında Beş yolcu için ideal bir iç alana ve 384 litrelik bir bagaj kapasitesi garanti edecek şekilde 4 metre ve 36 uzunluğa sahip.

Boyutlar
Uzunluk 4.360 mm
Genişlik 1.810 mm
Yükseklik 1.480 mm
Adım 2.669 mm

 

Renault Megane: İç Mekan

Megane’nin iç stilinde rafine bir değişikliğe gidildi. Sürücü koltuğu artık elektronik kontrollerle zenginleştirilirken; orta konsol, gösterge paneline dikey olarak yerleştirilen ve tıpkı bir tablet gibi kullanılabilen multimedya ekranını barındırıyor.

Dokunmatik ekran Reanult Easy Link ile donatılmış. Akıllı telefonlarla arayüz oluşturabilirsiniz.

Dış Görünüm

Megane’nin geçirdiği yeniden şekillendirme, Fransız sedanına yenilenmiş bir ön uç kazandırdı. En çarpıcı değişim, çok kişisel bir çizgiyle ön tampona akan LED farların özel görünümü.

Yan kısım pencerelere ve kapıların alt kısmına uygun olarak yapılan karakteristik çizgilerle canlandırılırken, arka kısımda tüm bagaj kapısını geçen ve yalnızca üreticinin logosuyla bölünen yatay farlar var.

renault megane dış

Motorlar

Benzinli motora baktığımızda, 1.3 TCE, manuel şanzıman veya EDC çift kavramalı otomatik şanzıman ile birlikte 140 HP’lik bir güçle sunuluyor.  Ayrıca RS versiyonuna monte edilmiş 300 hp direkt enjeksiyonlu 1.8 turbo var.

Dizel için 115 bg’lik Blue Dci, burada manuel veya otomatik 7 vitesli çift kavramalı şanzıman ile de mevcuttur. Bu ünitelere yakın zamanda, toplam 160 hp güç için 1.6 litrelik benzinli motoru elektrikli motorla birleştiren bir plug-in hibrid eklendi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here