Kış mevsiminde motor bakımı ve kullanımı iyice zorlaşıyor. Bu şartlarda yola çıkıyorsanız düşünmeniz ve dikkat etmeniz gereken şeyler artıyor. Sizler için bu yazımızda motosiklet ile kış ve sonbahar koşullarında yola çıkmayı, motosikletinizi özellikle yağmur ve sudan korumanızı sağlayacak önlemleri almayı kolaylaştırmaya ayırdık. Motosikleti yağmurdan korumak için neler yapılabilir, yola çıkarken nelere dikkat etmelisiniz. Motosiklet yağmurdan nasıl korunur? 

Motosiklet Yağmurdan Nasıl Korunur ?

1En Önce Bakım Gelir

Motosikleti yağmurdan korumak için belirli motor aksesuarları ve donanımına ihtiyacınız olacak. Listenizin ilk sırasına motosiklet yağmur lastiği veya kış lastiği ekleyebilirsiniz. Bu işe özel olarak tasarlanmış oluklu lastikler suyu tahliye eder ve kaymanızı engeller. Bir diğer aksesuar ise motosiklet yağmur koruma aparatıdır. Motora yerleştirilen bu aparat sayesinde motorun kaportasının bir kısmı ve dizleriniz, hatta belinize kadar yağmurdan koruma sağlayabilirsiniz. Yağmurda uzun mesafe gitmenizi kolaylaştıracak motosiklet pegleri, direksiyon üzerine takılan cam korumalıklar, kapanarak eşyanızı sudan koruyacak motosiklet sepetliği sayabileceğimiz kurtarıcı ürünler arasında. Motosikletinizin deri veya benzeri kısımlarına koruyucu mum uygulamaları da yine suya karşı koruma sağlayacaktır.

2Su Birikintilerine Güvenmeyin

Motosikleti yağmurdan korumak istiyorsak içimizdeki muzur çocuğu dışarı çıkaran su birikintilerine dikkat! Bu çukurlar motosiklet sürücüleri için tehlikeli olabilir, çünkü suyla dolu bu alanların altında ne derinlikte bir çukur olduğu bilinemez ve risk teşkil eder.

3Parlak ve Pürüzsüz Yüzeylerden Kaçının

Kuru günlerde kaygan olan yüzeyler yağmurlu günlerde tehlikeli bir şekilde kayganlaşır. Dolayısıyla bu tip yüzeylerden, rögar kapaklarından ve metal plakalardan uzak durmanızda fayda vardır. Bu tip yüzeylerle aniden karşılaştıysanız sert fren yapmayın ve hızlanmaktan kaçının.

4Sakinliğinizi Koruyun

Kendinizi ve motosikleti yağmurdan korumak adına yağmurda motosiklet sürüşlerinizde sert ve ani hızlanmalar ve frenler pek sağlıklı olmayacaktır. Sürüşlerinizin yumuşak olmasına özen gösterin. Eğer illa sert fren yapacaksanız kademeli şekilde yapın.

5Tek Seferde Hareketler

Normal koşullarda motosikletle dönüşlerimiz esnasında vites değiştirme, hızlanma, fren gibi her hamleyi tek seferde birleştiririz. Ancak yağmurlu günlerde motosiklet sürerken bu hareketleri ayırmaya odaklanmanızda fayda var. Yani köşeyi dönecekseniz önce yavaşlayın, ardından diğer, ardından diğer yapmanız gerekeni yapın.

6Daha Az Islak Yerleri Seçin

Yağmurla birlikte ıslanan yollarda motor sürerken mümkün olduğunca araçların lastik izleri üzerinden ilerlemeye özen gösterin. Olabildiğince kuru hatlar üzerinden gidin ve ıslak zeminden uzak durun.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here