Motosiklet Montu Nasıl Olmalı?

1
3767

Motosiklet Montu Nasıl Olmalı?

Motosiklet Montu nasıl olmalı? Kullanıcı oranlarına göre motosiklet montu kullanımı en üst sıradadır. Kask takmayan kullanıcıların bile motosiklet montu giydiğini görebiliriz. Hayati organlarınızın birçoğu göğüs bölgemizdedir. Mont alırken aklınıza birçok soru işareti gelmeli ve son derece dikkat etmelisiniz. Sonuçta mont var, mont var….

Motosiklet Montu Nasıl Olmalıdır?

Motosiklet montları deri ve tekstil olarak iki ayrı kumaştan üretilmektedir. Bu kategoriler yazlık ve kışlık olarak ikiye ayrılmaktadır. Yazlık ve kışlık olarak iki ayrı çeşitte de motosiklet montu almanız en sağlıklısıdır. Maalesef ki hem yazlık hem de kışlık olarak satılan montların birçoğu yazın yeterince işlevsel değildir. Yağmur ve rüzgar geçirmezlik olarak deri montlar daha işlevseldir. Deri montların kullanım, bakım zorluğu gibi nedenlerden dolayı kullanmak istemezseniz, tekstil montlara yönelmelisiniz. Tekstil montları genellikle iki, üç katman olarak satılmaktadır. Birbirine eklenir parçalar sayesinde ılık, soğuk ve yağmurlu havalarda rahat edersiniz. Yazlık montlarda ise hava giriş-çıkış kanalları çok önemlidir. Mümkün olduğunca en havadar ve ince montu almalısınız. Rüzgar geçirmeyen yazlık montlarla konfor ve sıcaklık sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Yaz aylarında ekipman kullanımı çok önemlidir.

Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!Motosiklet Montu Nasıl Olmalı?

Motosiklet montu ilk başta vücudunuza tam olarak oturmalıdır. Göğüs, sırt ve kol bölgelerinde korumalar olmalıdır. Korumalarınız sürüş ve hareket esnasında yerlerinden kaymamalıdır. Bel ve bilek ayarlı olan motosiklet montlarından daha çok verim alırsınız. Örneğin sıcak havalarda bileğin ayarını açarak, hava girişini arttırabilirsiniz. Korumaları yetersiz veya rahat değilse diğer marka korumalarla uyumlu olmalıdır. Piyasada üç katman olarak satılan montlar son derece kullanışlıdır. Yağmurluk, içlik ve ceket olarak satılırlar. Yağmurluk sayesinde rüzgar direnci artmaktadır. Motosiklet montu içinize sinmelidir. Aylarca belki de yıllarca kullanacaksınız. Her gün üzerinize giyerken, mutlu olacağınız montları seçmelisiniz.

Motosiklet montunu seçerken iç kıyafetlerinizi düşünmeli ve ona göre almalısınız. Örneğin kışın içlik, kazak ve montunuzu giyeceğiniz için bir üzerinize tam oturacak bedeni almalısınız. Pantolon ile bağlantı sağlamasına önem vermelisiniz. Birbirine bağlanır korumalar daha güvenliklidir. “Motosiklet Montu Nasıl Olmalı?” Başlıklı içeriği okunuz. Kullandığınız montun özelliklerini, avantajlarını ve dezavantajlarını yorumlara yazmayı unutmayınız.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here