Motosiklet Pantolonu Nasıl Olmalı?

0
1494

Motosiklet pantolonu nasıl olmalı? Bildiğimiz üzere vücudumuzun en büyük yeri alt gövdemizdir. Günümüzde motosiklet pantolonu kullanımı yaygınlaşmaktadır. Artan motosiklet mağazaları, gelişen teknoloji, farklı modellerin ortaya çıkması gibi birçok sebep vardır. Geçmiş zamanlarda motosiklet pantolonlarının kaba ve astronot kıyafeti gibi durması kullanıcıları rahatsız etmekteydi. Günümüzde kot motosiklet pantolonları şık ve rahat olmaktadır. İşte, okulda ve önemli bir yere giderken rahatlıkla giyebilirsiniz.

Motosiklet Pantolonları Nasıl Olmalı?

Motosiklet pantolon çeşitleri; Kot, deri ve tekstil olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Kendi kategorilerinde yazlık ve kışlık olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar. Kullanım, rahatlık ve yıkama kolaylığı nedeniyle günlük sürüşlerinizde kot pantolonu almanızı öneririm. Motosiklet pantolonlarında koruma çok önemlidir. Piyasada motosiklet adı altında satılan, ucuz ve korumasız ürünlerden almamalısınız. Motosiklet pantolonunda diz ve kalça korumalarının olmasına önem göstermelisiniz. Kalça korumaları günlük hayatta rahatsız edebileceği için kolay takılıp, çıkarılan modeller kullanımınıza iyi gelecektir. Motosiklet Pantolonlarının içi kevlar kumaştan kaplama olmalıdır. Bazı üreticiler belli başlı bölümlere kevlar kumaş koymaktadır. Mümkün olduğunca kevlar kumaşın yoğun olduğu pantolonları seçmelisiniz. Çift dikiş ve kevlar iplikten dikilen pantolonlar sürtünmeye ve aşınmaya daha dayanıklı olacaktır. Motosiklet pantolonu seçerken bel çevrenizi saracak modellere yönelmelisiniz. Kaza anında sürüklenme sırasında pantolonunuz ve montunuz üzerinizden ayrılmak isteyecektir. Bel çevrenizi sardığında montunuzun açılan kısımlarını kapatacak, vücudunuzun zedelenmesini engelleyecektir.

Korumaların Özellikleri Nasıl Olmalı?Motosiklet Pantolonu Nasıl Olmalı?

Maalesef ki Motosiklet pantolonlarının en büyük sorunlarından bir tanesi üzerinde bulunan korumalardır. Bazı üretici firmalar, motosiklet pantolonlarını korumasız olarak satmaktadır. Alıcıların koruma yerlerini daha rahat anlaması için karton gibi ürünler koyulmaktadır. Bazı alıcılar motosiklet pantolonunu alırken korumalarını kontrol etmelidir. Motosiklet korumaları günlük hayatta ve sürüşlerinizde vücudunuzu rahatsız etmemelidir. Pantolonun korumalarının plastik ve türevi malzelemerden olmamasına dikkat etmelisiniz. Sas-Tec korumalardan olması günlük hayatınızda rahatlık sağlayacaktır. Sas-Tec korumalar yumuşak dokuya sahiptirler. Kaza ve darbe anında sertleşerek darbeleri emer ve vücudunuzu korurlar. Kış aylarında soğuk havalarda sertleşir, ısı seviyesi yükseldikçe yumuşar ve hareketlerinizi rahatlatır. Motosiklet korumalarınızın ve pantolonunuzun gerekli onayları aldığına, kanıtlanabilir test sonuçlarını öğrenmenizde fayda vardır. “Türk standartları belgesi” ve “seviye 2” belgelerine sahip olan ürünleri almalısınız.

Motosiklet Pantolonu Nasıl Olmalı?“Motosiklet Pantolonu Nasıl Olmalı?” Adlı içeriği okudunuz. Tavsiyelerinizi yorumlara yazarak yeni başlayan sürücülerin, tecrübelerinizden yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here