Motosiklet için lastik seçimi, motosiklet kullanımı anlamında en önemli detaylardan birisidir.

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğimizde motosiklet için lastik seçimi ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bir içerik hazırlamak istedik.

Hazırsanız başlıyoruz;

Motosiklet için lastik

1Motosiklet İçin Lastik Nasıl Seçilir?

Öncelikle motosiklet lastiğini seçerken dikkat etmeniz gereken noktaların başında uygun lastik seçimi geliyor.

Kullandığımız motosiklet tarzına göre lastik çeşitleri değişebildiği gibi özellikle yazlık ve kışlık olarak ta ayrılıyor.

Eğer, aracınızı sadece yaz aylarında kullanıyorsanız yaz lastiği, ancak hem yaz hem kış kullanıyorsanız, mutlaka kış aylarında kış lastiği kullanmalısınız.

Ayrıca seçeceğiniz lastiğin mutlaka motosikletiniz için önerilen ölçülerde olmasına dikkat edin.

Ve mutlaka tarihinin yeni olmasına önem verin.

Maksimum 3-4 aylık bir lastik almanız faydanız olacaktır. Zira lastiklerin bir kauçuk ömrü olduğunu hiç kullanılmasa dahi belli bir süreden sonra özelliğini kaybedeceğini bilmelisiniz.

Otomobillerde sizi yere bağlayan 4 teker var iken motosikletlerde bu 2 tekerden ibarettir.

 

Bu sebeple tüm güvenlik ve sürüş dinamikleriniz bu 2 tekere bağlı olarak gerçekleşir. Bu sebeple alabildiğiniz en uzun ömürlü ve kendini kanıtlamış lastik markasını tercih etmeye özen gösteriniz.

Lastik değişimlerinizi yaptığınız zaman jantlarınız da gerekli kontrollerini yaptırınız. Lastiklerinizin maksimum haftada bir hava basınç oranlarını ölçünüz ve gerekli tamamlamaları yapınız.

Motosikleti kullanırken lastiklerininiz olabildiğince su ve yağ gibi etmenlerden uzak tutunuz.

2Motosiklet Lastiği Değiştirilmeli Mi?

Özellikle Japon motosikletleri kalite ve dayanıklılık konusunda ünlü olan bir gruptur. Ancak Çin’de üretilen motorlar daha ucuzdur. Bu sebeple bazı parçaların dayanıklılığı Japon motosikletlerine göre daha düşük olur.

Ve tavsiye edilen, eğer uygun fiyatlı bir motosiklet alıyorsanız, tekerlerini mutlaka alır almaz değiştirmenizdir.

Motosiklet lastikleri konusunda yerli üretim lastiklerinde oldukça kaliteli olduğu konusunda pek çok yorum okumaktayız. Lastik değişimi yapacağınız zaman yerli üretim motosiklet lastiklerini de mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

Motosiklet için lastik

Mutlaka yağmur ve kaygan zeminler konusunda dengeli olabilecek ve yola maksimum derecede tutunacak çizgileri olan bir lastik seçmeye özen gösteriniz.

Motosiklet için söylenen güzel bir söz ile bitirmek gerekir ise; “Tutkuyla binin, güvenle sürün!”

İkinci El Motosiklet İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here