Motosiklet Yıkama Nasıl Olmalı? Hangi malzemeleri kullanmalı?

4
6442

Parçalarını dışarıdaki birçok etkiden saklayıp gizleyen arabaların aksine, motosikletler birçok mekanik parçayı yolun zararlı pisliklerine maruz bırakırlar. Dolayısıyla, bir motosikleti yıkama süreci bir arabayı yıkama sürecine benzese de, özel dikkat gerektiren küçük farklılıklar vardır.

Motosiklet Yıkama İçin Nelere İhtiyacınız Olacak?

Bisikletinizi temizlemek için bulaşık bezi veya bulaşık sabunu gibi yanlış maddeler kullanmak boyaya zarar verebilir. Ve her biri farklı bir misyona sahip, farklı kimyasallar kullanan, farklı şekilde uygulanması gereken malzemeler bulunur. Ayrıca çeşitli malzemelere değişik tepki veren binlerce farklı temizleme seçeneği vardır. Bu yüzden daima kullandığınız temizleyicilerle ilgili talimatları okuyun.

İhtiyaç duyulan malzemelere gelince, bazıları yalnızca bir kez satın almanız gereken birkaç üründür. Bunları edinmek bir sonraki yıkamanın etkinliğini büyük ölçüde artıracaktır.

İhtiyacınız olabilecek malzemeler; Hortum, iki kova, mikrofiber yıkama eldiveni, mikrofiber havlular, motosiklet temizleyici, tekerlek fırçası, küçük detay fırçası, pleksiglas temizleyici.

(Not: Tekerlek temizleme cihazınızı asla araç gövdesi üzerinde kullanmayın)

Ayrıca motosikletinizi düzgün bir şekilde yıkamak istiyorsanız, bir garaj zemini, araba yolu veya uygun bir cadde park yeri gibi düz bir çalışma alanına da ihtiyacınız olacaktır. Sokağı kullanırken herhangi bir kuralı ihlal etmediğinizden ve kimsenin alanını işgal etmediğinizden de emin olmayı unutmayın.

Motosikletinizi Nasıl Yıkamalısınız?

Kullanılabilecek yollardan bir tanesi, iki kova kullanarak uygulanan yöntemdir. Bir aracın boyasına potansiyel olarak zarar verebilecek kir ve kir miktarını azaltmayı amaçlar. Bir kova durulama için sade su ile doldurulurken diğeri sabunla karıştırılır. Başlangıçta eldiveni hortumla ve sade su kovasında yıkayın. Ardından sabunlu suya daldırın ve aracı yıkamaya başlayın.

Bu bölüm tamamlandığında, eldiveni sabunlu suya batırmadan önce kirli eldiveni sade suda iyice durulayın. Araç çok kirliyse, yıkamanın ortasında kirli suyu boşaltmak ve yerine taze temiz su koymak da iyi bir fikir olabilir.

Bir sonraki bölüm için, kovaların ikisini de suyla doldurun ve sabunu birine ekleyin.

  • Motosiklet üzerinde ağır kir veya kiri olan alanları bulun, hedeflenen yüksek basınçlı bir ayarda püskürtün, bir eldivenle silin ve durulayın.
  • Motosikletin geri kalanını, üst kısmını, gövdesini, tekerleklerini ve altını hortumla yıkayın. Kiri yumuşatmak için suyun bir an için kirleri ıslatmasına izin verin, ancak kurumamasına dikkat edin.motosiklet temizlik
  • Tekerleğe özel fırçayı kullanarak önce tekerlekleri temizleyin. Motosikleti yıkamayı tekerlekleri temizlemeden bitirmek istemezsiniz. Çünkü motosiklet çalıştığında kirleri sıçratması ve aracın tekrar kirlenmesi konusunda endişelenmeniz gerekir.
  • İyice fırçaladıktan sonra tekerlekleri durulayın.
  • Ulaşılması zor köşeleri ve yarıkları temizlemek veya temizlemek için küçük detay fırçasını kullanın . Tüm aracı tekrar baştan suyla durulayın.
  • Baştan, köpürtülmüş bir eldiven ile motosikleti üstten yıkamaya başlayın ve yere doğru ilerleyin.
  • Kurumuş çizgileri ve su lekelerini önlemeye yardımcı olmak için motosikleti bölümler halinde yıkayın ve durulayın.
  • Motosikletin tüm parçaları yıkandıktan sonra, tüm aracı tekrar durulayın.
  • Motosikletin üzerindeki suyun büyük çoğunluğunu çabucak emmek için bir havlu kullanın.
  • Ayrıntıları kurutmak için ikinci bir kuru havlu kullanın.
  • Motosiklet zincirini de temizlemeyi unutmayın.

Güvenliğinize Dikkat Etmeyi Unutmayın!

Bir motosikleti yıkamak basit, düşük riskli bir iştir, ancak temizlik ürünleri toksik olabilir. Gözlerinize, ağzınıza veya açık yaralarınıza sabun, parlatıcı, detaylandırıcı veya kir bulaşmamasına dikkat edin. Ellerinizi kimyasallardan uzak tutmak istiyorsanız eldiven kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Aracınıza bakım yaparken kullanabileceğiniz ipuçlarını görmek için tıklayın

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here