Arabanıza Bakım Yaparken Uygulayabileceğiniz Yöntemler

2
2389

Hiç şüphe yok: araba söz konusu olduğunda, onlara ihtiyaç duyduğumuz kadar onların da bizlere ihtiyacı var. Biz dolaşmak için arabalara güveniyoruz ama onlar birçok sorun beraberinde geliyor. Ne yazık ki, çoğumuz da araba tamircisi değiliz. Arabanızı küçük sorunlar için bir tamirciye götürmek gerçekten çok pahalıya mal olabilir. Bir oto tamirhanesi ziyaret masraflarından kaçınmanın en iyi yollarından biri, düzenli olarak bakım yapmaya devam etmektir.

Doğru bakım ile sadece onarım masraflarından tasarruf etmez, aynı zamanda aracınızın ömrünü uzatarak paradan tasarruf edersiniz. Çoğu insan her birkaç yılda bir yeni bir araba almayı göze alamaz, bu nedenle sahip olduğunuz arabaya nasıl bakacağınızı bilmek önemlidir.

Arabanızdaki küçük sorunların bakım ve tamirini kendiniz yapabileceğiniz birkaç yöntemi sizler için derledik. Siz yine de kendinize güvenmiyorsanız bir tamirciye gitmekten çekinmeyin. Eğer denemek isterseniz de doğru ürünleri kullandığınızdan mutlaka emin olun.

1Göçükleri Tuvalet Pompası ile Onarın

Göçükler arabanızın dış kısmında olabilecek en kötü şeylerden biri olabilir. İster inanın ister inanmayın, onları bulması kolay bir banyo malzemesi olan tuvalet pompası ile onarabilirsiniz. Göçük şiddetli olmadığı sürece, çok çaba sarf etmeden arabayı düzgün bir hala sokabiliyor olmalısınız.

2Çamaşır Sodası ile Koltuklarınızı Temizleyin

Çamaşır sodası bu günlerde yaygın olarak kullanılmıyor ancak bulmak zor değil. Basit bir internet aramasında karşınıza birden çok çeşit çıkacaktır. Kumaş koltuklarınızdaki lekeleri ve diğer kirleri temizlemenin en kolay ve etkili yollarından biridir. Sadece biraz bulaşık sabunu ve su ile karıştırın, sonra ovalayın. Bezinizi olabildiğince iyi sıkın ve koltukları suya boğmayın.

3Kola ile Paslardan Kurtulun

Coca-Cola da diğer bütün rakipleri gibi son derece asidik bir içecektir, bu da onları mükemmel bir temizleyici yapar. Coca-Cola’nın aşındırıcı yetenekleri pasları kaldırabilecek kadar güçlüdür. Arabanızın dış kısmında parlaması gereken parçalarınız varsa deneyebilirsiniz.

4Soda ile Camlarınızı Temizleyin

Ön camınız, yoldaki tüm kire karşı ilk savunmanızdır. Bu sebeple de çok fazla toz ve kir barındırabilir. Maden suyu yani soda, tüm kiri temizlemenin kolay bir yoludur. Tek ihtiyacınız olan bir bez ve bir şişe soda.

5Diş Macunu ile Farlarınızı Temizleyin

Farlar tıpkı ön camlar gibidir: yoldaki tüm kire maruz kalırlar. Yolun sürücüler için görünür olmasını sağladıkları için kirlenmelerine izin vermemek önemli. Neyse ki, onları temizlemek için herkesin evinde bulunan beyazlatıcı bir diş macunu iş görecektir.

6Oje ile Boyanızı Düzeltin

Boyadaki çizikleri çok kolay bulunabilecek bir ürün olan oje ile gizleyebilirsiniz. Doğru renk tercihi yaptığınız sürece küçük çizikleri kapatmak çok kolay olacaktır.

7Kapı Kollarındaki Buzu Çözün

Eğer çok soğuk bir iklimdeyseniz kapınız donunca, arabanıza giremezsiniz. Donmuş kulplar da arabanızın kapısını kırmanın iyi bir yoludur. Buzu temizlemek için İhtiyacınız olan tek şey el dezenfektanı. Kullanıldığında buzu çözecek ve kapı kolunuzu kurtaracaktır.

8Tamponunuzdaki Çıkartmaları Çıkarın

Eski tampon çıkartmalarınızı artık görmek istemiyorsanız çözümü basit. Bir miktar gazeteyi suya batırın ve çıkarmak istediğiniz her şeyin üzerine koyun. 10 dakika bekletin. Çıkartmanız kolayca soyulacaktır.

Arabanıza bakım yaparken pasta cila kullanmak isterseniz, Pasta Cila Hakkında Bilmeniz Gerekenler yazımıza göz atabilirsiniz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here