Motosiklet Eldiveni Nasıl Olmalı?

0
2671

Motosiklet eldiveni nasıl olmalı? Motosiklet eldivenleri sürüşlerinizde olmazsa olmazdır. Kaza anında yere veya cisimlere en çok çarpan, sürten uzuvlarınız ellerinizdir. Saniyelerce asfalta sürten eliniz, geri dönülemez kayıplara yol açabilir. En iyi olarak doku kaybı, en kötü sonuç olarak ta parmaklarınızı kaybedebilirsiniz. İnsan vücudu maalesef ki gelişen teknolojiye göre hassastır. Bu yüzden saygı değer mühendislerimiz, uzmanlarımız bizlere çeşitli imkanlar sunmuşlardır. Vücudumuz zayıf olsa da beynimiz güçlü olmalı ve eldivenlerimizi giymeliyiz.

Motosiklet Eldiveni Nedir?Motosiklet Eldiveni Nasıl Olmalı?

Motosiklet eldivenleri ellerinizi darbelere ve sürtünmelere karşı korunmak için tasarlanmıştır. Yanmaz kumaştan veya deriden olmaktadırlar. Marka, modele bağlı değişken olarak belirli koruyucu parçalara sahiptirler. Bu parçalar plastik, fiberglas özelliklerde olmaktadırlar. Yazlık, kışlık ve baharlık olmak üzere üç çeşide ayrılmaktadırlar. Kendi aralarında da model ve kalıp olarak değişiklik gösterirler. Motosiklet eldivenleri motorunuza, sürüşünüze ve nerede sürdüğünüze göre değişiklik göstermektedir.

Motosiklet Eldiveni Nasıl Olmalı?Motosiklet Eldiveni Nasıl Olmalı?

Motosiklet eldiveni elinize uygun olmalıdır. Ne bol ne de dar olarak seçmeli ve nesnelere dokunduğunuzda rahatlıkla hissedebilmelisiniz. Elimizde bulunan kemiklerin küçük ve hassas olmaları nedeniyle çatlamaya, kırılmaya elverişlidir. Piyasada parmaksız, bilek korumasız ve bilek korumaları modeller bulunmaktadır.

Kesinlikle parmaksız eldivenlerden uzak durmalısınız. Parmaksız eldivenlerin hiçbir işe yaramayacağını bilmelisiniz. Maddi durumuza göre bilek korumalı veya korumasız modellere yönelmelisiniz. Eldiveninizde “Slider” denilen kaydırıcı parçaların olmasına dikkat etmelisiniz. Eldiveniniz Kaza anında darbeyi karşıladıktan sonra sürtünmeye devam edebilmelidir. Serçe parmak uzuv kopmalarında en ön sıralarda gelmektedir. Çoğu motosiklet eldiveninde serçe parmak, diğer parmaklara dikili olur ve birbirinden ayrılmaz. İlk başlar da klostrofobik gelse de güvenliğiniz için önemlidir.

Yazlık eldiveniniz hava giriş, çıkış kanallarına sahip olmalıdır. Deri eldivenler yaz aylarında çekilmez olabilmektedir. Sürüş konforunuzu ve dikkatinizi dağıtıyorsa tekstil eldivenleri tercih etmelisiniz. Kış aylarında gore-tex kumaşa sahip eldivenleri almaya çalışın. Rüzgar, yağmur dirençleri olan aynı zamanda tam koruma sağlayan modellere yönelmelisiniz. “Kışlık motosiklet eldiveni” Adı altında satılan kar ve kayak eldivenlerinden uzak durunuz. Ellerinizi sıcak tutsalar da herhangi bir koruma sağlayamayacaktır. Çift dikiş, eldiven türü, kumaşın veya derinin kalınlığı gibi inceliklere bakmalısınız. Motosiklet eldiveni nasıl olmalı? Motosiklet eldivenleri olmazsa olmazdır. Kaza anında yere veya cisimlere en çok çarpan, sürten uzuvlarınız ellerinizdir.

motosiklet eldiveni alırken e-ticaret sitelerini ve motosiklet mağazalarını gezmelisiniz. Elinize giyip, güvenli hissettikçe “motosiklet eldiveni nasıl olmalı?” konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here