Yeni Dominar 400: Hız Tutkunlarına Özel

0
1809
Yeni Dominar 400

Yeni Dominar 400 tozu dumana katıyor. Hız, bir çok sürücü için bir tutkudur. Fakat özellikle motosiklet sürücüleri için bu tutku vazgeçilmez bir hal almıştır. Lakin sürücüler bu tutkuyu güvenli bir şekilde yaşamak isterler. Bu noktada ise devreye yeni Dominar 400 girmekte. Model, güçlü motoru ve ileri teknoloji özellikleri ile sürücülere hız ve güvenliği bir arada sunuyor. Yeni Dominar 400’ün detaylı incelemesini sizler için derledik.

Sıvı Soğutmaya Sahip Güçlü Motor

Dominar 400, 29.4 kW güç ve 35 Nm tork üretebilen çok güçlü bir motora sahip. Diğer yandan ise motor, üst eksantrik miline, sıvı soğutmaya ve yakıt enjeksiyonuna sahip. Ayrıca Dominar 400, doğrusal güç dağıtımına sahip. Bu sayede motor, gücü düşük devirde başlatmakta ve lineer olarak dağıtmakta. Aynı zamanda model, yüksek tork aralığı, düşük vites geçişleri ve yüksek yakıt verimliliğine sahip.

Yeni Dominar 400

İlk Kural: Güvenlik

Yeni Dominar 400 için kullanıcısının güvenliği son derece önem taşımakta. Model, çift kanallı ve kilitlenmeyi önleyen ABS fren sistemine sahip. Bu sayede yavaşlama esnasında  her tekerlek kombinasyon içerisinde tam kontrolü sağlayarak yolları kontrol altına alıyor. Sahip olduğu bir başka özellik olan kaydırmalı debriyaj ile ise yüksek devirde dahi yavaşlarken kontrollü, hassas ve kaydırmalı vites değiştirme seçeneği sunuyor. Bu özellik motor freninin etkisini azaltırken, ani frenlemelerin şanzımanınıza zarar vermesini önleyerek aracın ömrünü uzatıyor. Dominar 400’ün şanzımanı ise 6 vitese sahip. Bu sayede araç yüksek hızlarda daha rahat yol alabiliyor. Motosiklet, sahip olduğu radyal bağlantılı ön disk freni sayesinde 100 km hızla yol alırken bile 43 metrede durabiliyor.

Model, aydınlatma sistemi ile de ön plana çıkıyor. Araç, park lambası, otomatik açılan far, kısa far ve uzun far olarak dört farklı moda sahip led farları barındırıyor. Mozaik led farları olan model, karanlıkta yaklaşık 1.5 kilometreye kadar aydınlatabiliyor. Son olarak ise yeni Dominar, güçlendirilmiş iki katmanlı şaseye sahip. Bu durum sürücülere üstün kontrol sağlamaları için burulma direnci ve yanal mukavemet sağlamakta.

Yeni Dominar 400

Dominar 400, Tasarımdan da Ödün Vermiyor

Dominar 400 sahip olduğu üstün güvenlik önlemlerinin yanı sıra şık tasarımından da ödün vermiyor. Aslan duruşundan ilham alan motosiklet kullanıcıların beğenisini toplamayı başarıyor.

Tüm Satılık Dominar 400 Modellerine Göz Atın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here