Eylül ayına giriş yapmamızla birlikte Mini markası, sevilen iki modelinin birden elektrikli versiyonlarını tanıttı. Mini’nin imza modeli olan Cooper ve daha büyük araç sevenlere hitap eden Countryman elektrikli modelleriyle kullanıcıların beğenisine sunuldu. Tamamen elektrikli ve üç kapılı olan hatchback modeli Mini Cooper, bu sıfır emisyonlu versiyonuyla şehir içi trafikte büyük ilgi göreceğe benziyor. Markanın en büyük modellerinden biri olan Mini Countryman EV ise elektrikli crossover meraklılarının radarına girecek araçlardan. Eylül ayının takip eden günlerinde Münih’te tanıtımı yapılacak olan bu modellere biraz daha yakından bakalım.

Elektrikli Mini Cooper’ın Özellikleri

Uzun süredir beklenen elektrikli Mini Cooper, iki farklı versiyonla satışa sunulacak. Mini Cooper E ve Mini Cooper SE versiyonlarını göreceğimiz bu modelin güç verileri de son derece tatmin edici. Cooper’ın E versiyonunun ön tarafında 135 kW güç üretimi sağlayan bir elektrikli motor yer alıyor. Bu da 181 beygire ulaşan güç ve 290 tork üretimi anlamına geliyor. Böylece markanın elektrikli ve kompakt hatchback modeli, 0’dan 100 kilometre/s hıza 7.3 saniyede çıkabiliyor. Diğer yandan Mini Cooper E, aracın alt kısmında yer alan 40.7 kilowatt-saat kapasiteli bir bataryaya sahip. WLTP verilerine göre bu batarya, sürücülere 305 kilometrelik bir menzil sunuyor. Üstelik araç, 75 kW’a kadar hızlı şarjı destekliyor.

Aracın SE versiyonunda ise güç üretimi 160 kW’a ulaşırken tork değeri de 330 Nm seviyelerine çıkıyor. Bu sayede araç, 0-100 km/s hızlanmasını 6.7 saniyede gerçekleştirebiliyor. 54.2 kilowatt-saat kapasiteli bir bataryanın kullanıldığı Mini Cooper SE, 402 kilometreye ulaşabilen bir menzile sahip. Bununla birlikte güçlü bataryası, 95 kW hızlı şarj imkanını da kullanıcılara sunuyor. Bu iki model aynı zamanda AC gücü ile 11 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Elektrikli Cooper’ların halk tanıtımı 9 Eylül tarihindeki Münih IAA fuarında yapılacak.

Mini Countryman EV Özellikleri

Mini modelleri arasında büyük boyutları ile öne çıkan Countryman, elektrikli versiyonuyla markanın Almanya’da üretilecek ilk aracı olacak. Tıpkı Cooper modelinde olduğu gibi Mini Countryman EV de iki farklı donanım seçeneğiyle satışta olacak. E ve SE ALL4 versiyonları, 4.433 mm uzunluğu ve 1.843 mm genişliği ile oldukça büyük boyutlara sahip. Ayrıca her iki versiyon da 130 kW’lık DC şarj desteği ile karşımıza çıkıyor. Modelin ön kısmında dikkat çeken ızgara tasarımı içerisinde yeni sensörler yer alıyor. Bu da sürüş destek noktasında büyük fark yaratan unsurlardan oluyor.

Modelin başlangıç versiyonu Countryman E, yaklaşık 201 bg güç ve 250 Nm tork üretebiliyor. Önden çekişli bu araç, kullanıcıların 462 kilometrelik bir menzil sunuyor. E donanımının 0-100 km/sa hızlanması 8.6 saniyede gerçekleşiyor. Serinin daha güçlüsü olan Countryman SE ALL4 ise sportif dört çeker versiyon olarak karşımıza çıkıyor. 310 bg güç ve 495 Nm tork üretebilen bu araç, 433 km menzile de ulaşabiliyor. SE versiyonu 0-100 km/sa hızlanmasını da 5.6 saniyede tamamlayabiliyor.

İkinci El Mini Modellerine Buradan Göz Atın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here