Otomotiv markalarının elektrikli araç geçişinde birbiri ardına piyasaya sürdüğü versiyonlar son dönemde epey ilgi çekiyor. Opel’in Türkiye piyasasındaki elektrikli atağı da Mokka ve Corsa modelleriyle başlamıştı. Bu seriye, markanın sevilen modeli Astra’da dahil oldu. Eylül ayında Türkiye’de satılmaya başlanan araç, ilk olarak haziran ayıyla birlikte online rezervasyona açılmıştı. Başlangıç fiyatı 1.599.900 TL olan Elektrikli Astra, tek donanım paketi ve 7 farklı renk seçeneğiyle yeni sahiplerini bekliyor.

Opel Astra Elektrik -1

İlk Aya Özel Kampanya

2028 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olma hedefini sürdüren Opel markası, Mokka ve Corsa modellerinden sonra Elektrikli Astra’yı da piyasaya sundu. Haziran ayında 75 bin TL’lik kaporayla online rezervasyona açılan model, bulunduğumuz ay itibarıyla Ultimate donanım seviyesiyle satın alınabiliyor. 1.599.900 TL’lik başlangıç fiyatıyla satışa çıkan araç için eylül ayına özel kredi fırsatları da mevcut. Sunulan özel paketin içeriğinde, 200 bin TL için 12 ay vade ve %0,99 faizli kredi imkanı bulunuyor. Buna ek olarak 20.000 TL tutarındaki E-şarj kartı hediyesi de eylül ayında Elektrikli Astra satın almak isteyenlere sunuluyor.

Yüksek Performanslı Elektrikli Motor Özellikleri

Sıfır emisyonlu Astra Elektrik, 115 kW/156 HP güç üreten %100 elektrikli motoruyla performans noktasında dikkat çeken bir araç. 270 Nm tork üretebilen model, kullanıcısı gaz pedalına dokunduğu anda hızlı bir kalkışla son derece etkileyici hızlanma performansı sergiliyor. Yeni Astra Elektrik, 170 km/s maksimum hızla 0’dan 100 km hıza  9.2 saniyede çıkabiliyor. Araçta yer alan üç farklı sürüş modu ise bu deneyimi daha keyifli hale getiriyor. Eko, Normal ve Spor modları arasında geçiş imkanı, sürücülere yollarda olmanın zevkini yaşatıyor.

Opel Astra Elektrik -2

Uzun Menzilli Doğa Dostu Sürüş

WLTP’ye göre 418 km’ye varan tamamen elektrikli sürüş menzili Yeni Astra Elektrik için son derece etkileyici bir veri. Astra’da 6 hücreli, 17 modülde 102 batarya hücresinden oluşan 54 kWsa’lık lityum-iyon batarya yer alıyor. Bunun sonucunda model, 100 kilometrede sadece 14,8 kWsa elektrik tüketiyor. Aynı zamanda araçta yer alan fren enerji geri-kazanım sistemi, sürüş sırasında enerjinin geri kazanılabilmesini sağlıyor. Ortaya çıkan tüketim ortalaması, günlük kullanım noktasında modelin verimliliğini ortaya koyuyor. Aynı zamanda Elektrikli Opel Astra, etkileyici menziliyle uzun yolculuklar için de ideal bir yol arkadaşı oluyor. Astra Elektrik, 100 kW doğru akım ile hızlı şarj edildiğinde yüzde 80 batarya kapasitesine yaklaşık 26 dakikada ulaşabiliyor. Evdeki duvar tipi şarj istasyonu içinse standart olarak üç fazlı 11 kW dahili şarj cihazı ile donatılmış. Hızlı şarj yöntemiyle 5 saat 45 dakikada bataryalar tamamen doldurulabiliyor. 3,2 kW’lık ev tipi (AC) prizlerden ise bataryaların tamamen dolması 19 saat alıyor.

Opel Astra Elektrik -3

Tanıdık Detaylara Sahip Etkileyici Tasarım

Elektrikli Opel Astra’da yerden tasarruf etmek için bataryalar gövde altına yerleştirilmiş. Bu sayede iç kabindeki alan kaybının önüne geçilmiş oluyor. Alçak konumlu olan batarya, modelin diğer bir avantajı olarak öne çıkıyor ve sürücülere dengeli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Performansı maksimum seviyede tutabilmek için araçta, sürücü hariç ağırlık 1.679 kg. Bununla birlikte 4.374 mm’lik uzunluk, 1.860 mm’lik genişlik, 1.488 mm’lik yükseklik ve 2.675 mm’lik aks mesafesi içten yanmalı motora sahip Astra ile benzerlik gösteriyor. Yük taşıma noktasında standart bagaj kapasitesi 352 litre. Ancak bagaj hacmini arka koltukları yatırarak 1.268 litreye çıkarabilmek de mümkün.

İkinci El Opel Astra Fiyatlarını İncelediniz mi?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here