Tüm dünyanın yakından takip ettiği Formula 1 heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Şampiyonanın 14. ayağında Vettel’in rekorunu egale eden Red Bull pilotu Max Verstappen, İtalya’da da bu başarısını devam ettiriyor. Art arda kazandığı yarış sayısını 10’a çıkaran başarılı F1 pilotu, kendi rekorunu geçerek yeni bir rekora daha imza attı. Heyecan dolu geçen İtalya Grand Prix’te birincinin adı değişmedi.

max-verstappen-italya GP

Red Bull’un İddiası Devam Ediyor

Ferrari’nin evi olan İtalya’da Red Bull takımı muhteşem bir galibiyete daha imza attı. İlk bölümde yarışa pole pozisyonunda başlayan Carlos Sainz, uzun süre sahip olduğu pozisyonu korumayı başardı. Ancak yarışın favorisi Max Verstappen, bu noktada aradaki farkın açılmasına izin vermedi. Carlos Sainz’in ilk sırada yer aldığı ve Verstappen’in ikinci sırada takip ettiği çekişme 15 tur boyunca devam etti. Bu heyecanlı çekişmenin ardından Verstappen liderliği ele geçirdi ve yarışın geri kalanı boyunca da elinde tutmayı başardı. 51 turluk yarışı galip olarak tamamlayan başarılı pilot, bu sezonki 12. zaferini elde etmiş oldu. Ayrıca 2013 yılından itibaren Sebastian Vettel’e ait olan art arda yarış kazanma rekorunu egale etmekle kalmayıp başarısını bir üst seviyeye taşımış oldu.

Hollanda Grand Prix’te bitiş çizgisine 3. sırada giren ancak 5 saniye cezasıyla podyuma çıkamayan takım arkadaşı Sergio Perez ise bu yarışı 2. sırada tamamladı. Red Bull açısından son derece başarılı bir sonuç ortaya koyan pilotlar, Ferrari’nin evinde bu sezonun 6. dublesini de elde etmiş oldu. Böylece Red Bull, tarihinde bir sezon içerisinde en çok duble sayısına ulaştı. Carlos Sainz ise üçüncülüğe adını yazdırdı. Max Verstappen ile girdiği yakın mücadele sonrası ikinciliği de Sergio Perez’e kaptıran yarışmacı, yarışı üçüncü olarak tamamladı. Böylece Formula 1’in İtalya ayağında Ferrari adına podyuma çıkan isim olmayı başardı.

max-verstappen-_1_italya 2023

Son Puan Durumu

Sezonun açık ara farkla lideri olan Verstappen puanını 364’e çıkarmış oldu. Takım arkadaşı Perez ise genel sıralamada 219 puana sahip. Listeye daha geniş açıdan bakacak olursak:

  1. Verstappen ( Red Bull) – 364
  2. Perez (Red Bull) – 219
  3. Alonso (Aston Martin) – 170
  4. Hamilton (Mercedes) – 164
  5. Sainz Jr (Ferrari) – 117

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here