Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. ayağı Hollanda Grand Prix, heyecanlı anlara sahne oldu. Red Bull takımı pilotu Max Verstappen, yarışmayı kazanarak art arda aldığı galibiyetleri 9’a çıkardı. Elde ettiği bu son birincilikle Vettel’e ait Formula 1 rekoruna da ortak oldu.

Zorlu Hava Şartları Galibiyete Engel Olmadı

Formula 1’de bu sezonun 14. mücadelesi, Hollanda’nın Kuzey kıyısında bulunan Zandvoort kasabasında gerçekleşti. Şehirle aynı adı taşıyan 4,2 kilometrelik pistte kıran kırana gerçekleşen yarış, etkileyici anlara sahne oldu. 72 tur üzerinden yapılan mücadele, başarılı rakipler arasındaki çekişmenin yanı sıra hava şartlarıyla da pilotları epey zorladı. Pisti kullanılmaz hale getiren ağır yağmur geçişleri ve kırmızı bayraklar sebebiyle zorlu anlar yaşandı.

Hollanda Grand Prix Formula 1 Max Verstappen

Hollandalı Verstappen’in pole pozisyonunda başladığı yarış, 62. turda bastıran sağanak nedeniyle 65. turda durduruldu. Yağmurun dinmesini beklerken yarışa yaklaşık 45 dakikalık bir ara verildi. Ardından güvenlik aracı eşliğinde kaldığı yerden devam eden mücadelede, Aston Martin takımının pilotu Fernando Alonso’yu 3.7 saniyelik farkla geride bırakan Verstappen birinciliği kazandı. Sezonun 11’inci galibiyetini tadan yarışçı, kariyerinin de 46. yarışını birincilikle kazanmış oldu.

Red Bull Takımından Etkileyici Performans

Max Verstappen’in öne çıktığı kıran kırana mücadelede, aslında takım arkadaşı Sergio Perez de bitiş çizgisinden 3. sırada geçen pilot oldu. Fakat pit yolunda hız limitinin üzerine çıktığı için 5 saniye cezası aldı. Bu durumda Perez yerine 3.’lük için podyuma çıkan isim Pierre Gasly oldu.

max-verstappen-red-bull

Yarışta birinciliğin sahibi olan 25 yaşındaki Verstappen, 9 yarışta aldığı seri galibiyetler sonrası Formula 1 tarihine de adını yazdırmış oldu. Sebastian Vettel’e ait rekoru egale eden genç pilot, en çok art arda yarış kazanan kişi olarak zaferini taçlandırdı. Geçmişte rekoru elinde tutan Alman sürücü Vettel, 2013 sezonunda kariyerinin 4. ve son F1 şampiyonluğunda bu rekoru elde etmişti.

Red Bull takımına baktığımızda da bu başarıların devamını görebilmek mümkün. Başarılı takım, aynı sezonda üst üste 13. yarış kazanarak kendisine ait Formula 1 rekorunu geliştirmiş oldu. Böylece Red Bull’un galibiyet serisi de 14 yarışa yükseldi. Şampiyonanın 15. ayağında İtalya Grand Prix ile gözlerin çevrileceği bir sonraki yarış 3 Eylül’de düzenlenecek.

Pilotlar ve Takımlar Klasmanının İlk 5 Sırası:

Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 339 puan
2. Sergio Perez (Meksika): 201
3. Fernando Alonso (İspanya): 168
4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 156
5. Carlos Sainz (İspanya): 102

Takımlar

1. Red Bull: 540
2. Mercedes: 255
3. Aston Martin: 215
4. Ferrari: 201
5. McLaren: 111

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here