Dünya’nın iyileri arasında, bana göre belki de en iyisi olan Tesla’nın yeni çıkarmış olduğu modeli yakından tanıyacağız. Tesla bildiğiniz üzere elektrikli araçlar konusunda çağ açmış bir firmadır. Çıkarmış olduğu Tesla Model Y ile yine kendini ön planda tutmayı başarmıştır. Tesla artık her müşteri seviyesine uygun araçları piyasaya çıkarmaya başladı.

Kullanışlı Alan

Model Y, maksimum çok yönlülük sağlar – 7 yolcu ve yüklerini taşıyabilir. Her ikinci sıra koltuk bağımsız olarak katlanarak kayaklar, mobilyalar, valizler ve daha fazlası için esnek saklama alanı yaratır. Bagaj kapısı, yükleme ve boşaltmayı kolay ve hızlı hale getiren alçak bir bagaj tabanına açılır.

İç Mekan

Yükseltilmiş oturma pozisyonu ve alçak çizgi ile sürücü, önündeki yolu kontrol eden bir görüşe sahip. Model Y’nin iç mekanı, 15 inç dokunmatik ekran, etkileyici ses sistemi ve ekstra tavan boşluğu yaratan ve gökyüzünün kesintisiz bir görünümünü sağlayan geniş bir tamamen cam tavanıyla sade ve temizdir.

Emniyet & Güvenlik

Her Tesla gibi Model Y, sınıfının en güvenli aracı olacak şekilde tasarlanmıştır. Alçak ağırlık merkezi, sert gövde yapısı ve geniş buruşma bölgeleri benzersiz bir koruma sağlar.

Yüksek Performanslı 4 Çeker

tesla model y

!100 Km hıza sadece 3.7 çıkan Tesla, Dört Tekerlekten Çekiş, çok daha iyi yol tutuşu, çekiş ve denge kontrolü için ön ve arka tekerleklere giden torku dijital olarak kontrol eden iki ultra duyarlı, bağımsız elektrik motoruna sahiptir. Tesla Model Y yağmurda, karda, çamurda ve arazide kullanılabilir.

Şarj & Menzil

Model Y tamamen elektrikli olduğundan bir daha asla bir benzin istasyonunu ziyaret etmenize gerek kalmaz. Bir gecede evde şarj ederseniz, her sabah dolu bir pil ile uyanabilirsiniz. Ve yoldayken, herhangi bir kamu istasyonunda veya Tesla şarj ağıyla yol boyunca fişe takmak kolaydır. Şu anda dünya çapında 18.000’den fazla Supercharger’ımız var ve her hafta altı yeni lokasyon açılıyor.

  • Tek Şarj ile 505 km’ye kadar yol alabilirsiniz.
  • Supercharger konumlarında 270 kilometreyi 15 dakikada şarj sağlanıyor.
  • Dünya’da 18.000’den fazla Supercharger istasyonu bulunmakta.

Otopilot

tesla model y

Tüm yeni Tesla arabalarında acil durum freni, çarpışma uyarısı, kör nokta izleme ve daha fazlası standart olarak gelir. Model Y, Tam Kendi Kendine Sürüş kabiliyetine sahip olacak, düzenleyici onayı bekleyen şehir sokaklarında ve otoyollarda otomatik sürüşün yanı sıra sizi bir park yerinde istediğiniz yere gelebilme becerisine sahip olacak.

Tesla Otopilot Geliştirmesi >>>

Satılık Tesla Modelleri

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here