Ferrari Tıbbi Malzemeler için Kolları Sıvadı!

0
4297
ferrari

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün hızla yayılmasıyla birçok otomotiv firması üretimlerine ara vermek zorunda kaldı.

Otomotiv üreticileri bu süreçte salgınla mücadeleye destek sağlamak için solunum cihazı ve medikal ürün üretmeye başladı. İtalyan firması Ferrari de üzerine düşeni yaparak tıbbi malzeme üretmek için kolları sıvadı.

Otomotiv firmalarından Ford, General Motors, Fiat Chrysler, Tesla, Volkswagen, BMW ve Mercedes-Benz solunum cihazı üretimine destek oldu. Türkiye’deki otomotiv firmaları da koronavirüse karşı harekete geçti.

Bu firmalardan Ford Otosan, sağlık çalışanlarının güvenliğine yönelik yüz maskesi üretirken Tofaş, biyolojik örnek alma kabini, entübasyon kabini ve siperlikli maskesi üretti. Oyak Renault da sağlık personelinin virüsten korunması amacıyla hastanelerde kullanılan mobil test ve numune alma kabini, entübasyon kuvözü ve ateş ölçüm ünitesi gibi tıbbi ekipmanları üretiyor.

Son olarak Ferrari de koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla canla başla çalışan sağlık çalışanları ve hastalar için koruyucu maskeler ve solunum maskeleri üretmeye başladı.

Ferrari, birden fazla partnerle iş birliği yapıyor. Firma, dalış ekipman üreticisi Mares ile yaptığı ortak çalışmayla solunum valflerini üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor. Vafler solunum yetmezliği olan hastalarda kullanılabilecek. Firma, diğer ortağı SolidEnergy ile Decathlon şnorkel maskelerini enfeksiyona maruz kalan sağlık çalışanlarını korumak için yardımcı ekipmana dönüştürüyor.

Firma İtalyan hastanelerindeki sağlık çalışanlarına ulaştırılmak üzere yüzlerce ekipman üretmeyi planlıyor.

İkinci el Ferrari ilanlarını incelediniz mi?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here