Otomobil Yazılımları Hakkında Önemli Açıklamalar!

0
2286
Otomobil yazılımları

Otomobil yazılımları son dönemde dünyanın en çok karşılaştığı büyük sorunların başında geliyor. Yapılan açıklamalara göre Alman menşeili Bosch firması bu işe girdiği ve hatta çok büyük ortaklık bağlantıları kurulduğu ifade edildi. Almanya merkezli marka, otomobillerin bağlantılarını, aracın bulut sistemine sorunsuz bir şekilde bağlamak için bir yazılım platformu geliştirmek olduğu açıklandı. Bu gelişmelerin üzerine Microsoft ile iş birliği yaparak dev bir ortaklığa da ”Merhaba” denilecek. Bu iş birliğinin amacı; otomotiv kalite standartlarına uygun olarak, bir otomobilin kullanım ömrü boyunca araç yazılımının geliştirilmesini sağlamak olarak tanımlanabilir.

Otomobil yazılımları Bosch Firması

Otomobil Yazılımları hakkında Bosch Önde Geliyor!

Otomobil yazılımları günümüz dünyasının en büyük sorunu iken global çapta büyük firmalar bunun çözümü için güçlerini birleştirmekte kararlı. Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Markus Heyn; “Bosch, halihazırda otomobil yazılımlarını kablosuz olarak güvenli bir şekilde güncelliyor. Yazılım tanımlı otomobiller için kapsamlı bir platformla, otomobil üreticilerine yeni işlevler geliştirmeleri ve bu işlevleri daha hızlı bir şekilde uygulamaya sokmaları için destek vermek istiyoruz” dedi. Microsoft’un Bulut+ ve Yapay Zeka Başkan Yardımcısı Scott Guthrie, “Bosch ile yaptığımız iş birliği, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden birinin uzmanlığını Microsoft Bulut, yapay zeka ve GitHub’ın gücüyle bir araya getiriyor. Yazılımların otomotiv sektöründe giderek daha da hızla fark yaratan bir unsur haline gelmesiyle birlikte amacımız, işletmelere binek otomobiller ve ticari filolar arasında benzersiz mobilite servisleri sunmasını hızlandırmaya yardımcı olmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Otomobil- Microsoft Firması

Yazılımın gelecek nesil araçlarda giderek daha önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekleyen Heyn; “Araçtan buluta kadar kapsamlı bir yazılım platformuna sahip olmak, yazılım geliştirme ve araç sistemi entegrasyonunun karmaşıklığını azaltacak. Bu şekilde, akıllı telefonlarda olduğu gibi araçlarda da kablosuz güncellemelerin sorunsuz ve rahat bir şekilde çalışması için gerekli koşulları yaratacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here