Hibrit ve ICE seçenekleriyle tamamen elektrikli 2023 Ford Transit Custom onaylandı. 2023 yılında çıkacak olan yeni nesil Ford Transit Custom ‘ın tamamen elektrikli bir güç aktarım mekanizmasıyla satışa sunulacağı doğrulandı. Plug-in hibrit ve hibrit modeller, geleneksel içten yanmalı motor seçenekleriyle (ICE) de satışa sunulacak.

Tamamen Elektrikli 2023 Ford Transit Custom Türkiye’de Üretilecek

Yeni nesil modelin üretiminin 2023 yılının ilk yarısında başlaması planlanıyor. 2023 model Transit’in mevcut modelinin üretildiği Türkiye Ford Otosan tesislerinde üretilmeye devam edecek. Bu nedenle, fabrikanın elektrikli modeller üretme kabiliyeti, daha önce açıklanan 2 milyar Euro’luk yatırım sayesinde mümkün olacak.
Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, “Yeni nesil Transit Custom serisi – tamamen elektrikli versiyonlar dahil – Ford’un Avrupa’nın bir numaralı ticari araç markası konumunu güçlendirecek. Transit Custom, Avrupa’da elektrikli bir geleceğe dayanan sürdürülebilir, karlı bir Ford işi yaratmaya devam ederken ticari araç işimizi büyütme çabamızın anahtarı ve ticari araç tacımızın mücevheri.” açıklamalarını yaptı.

Elektrikli 2023 Ford Transit Custom Türkiye'de Üretilecek

Tüm bunlar, tüm Ford ticari araçlarının 2024 yılına kadar elektrikli seçeneklerle sunulması planının bir parçasıdır. Buna hibrit ve / veya tamamen elektrikli sistemler dahildir. Ford’un ticari araç satışlarının yaklaşık yüzde 66’sının 2030 yılına kadar elektrikli araçlardan oluşması bekleniyor. Ancak Ford, tüm alıcıların yanmalı motorlardan elektrikliye geçiş yapmaya hazır olmayacağını anladığını söylüyor.

Ford bugün yaptığı açıklamada, “Ford, tüm ticari araç operatörlerinin tek bir atlamada geleneksel içten yanmalı motordan tamamen elektrikli araçlara geçiş yapmayacağını anlıyor. Bu nedenle, hafif hibritlerden takılabilir hibritlere kadar güç aktarma sistemi teknolojileri çok önemlidir ve yeni nesil Transit Custom serisinin önemli bir parçası olmaya devam edecek.” dedi.

2023 modelini çevreleyen spesifik detaylar henüz onaylanmadı. Bununla birlikte, yıllar içinde gördüğümüz gibi, elektrikli motorlar, yüksek tork seviyeleri ve anında yanıt vermeleri nedeniyle büyük potansiyele sahiptir. Özellikle büyük tork seviyelerinde düzenli olarak ağır yükler taşıyan van alıcıları için oldukça çekici olabilir. Tabii ki, yakıt satın almak zorunda olmamanın da bir faydası var.

Ford Ranger ve Volkswagen Amarok Ortak Projesi Kocaeli Tesisinde Üretilecek

İlgili bir haberde Ford, Ranger olma ihtimali çok yüksek olan yeni nesil “1 tonluk ticari aracının” Türkiye’deki Kocaeli merkezli fabrikasında da üretileceğini doğruladı. Yeni model, Volkswagen ile birlikte bir ortak geliştirme projesi olacak. Bir sonraki Volkswagen Amarok’un bir sonraki Ford Ranger’ın platformunun ve temel dayanaklarının çoğunu ödünç alacağı anlaşılıyor.

Ford Ranger ve Volkswagen Amarok Ortak Projesi Kocaeli Tesisinde Üretilecek

Ford bu konuda “Yeni nesil Volkswagen 1 tonluk ticari aracı Kocaeli’de üretilecek, araç platformlarında büyük iyileştirmeler yapılacak ve daha fazla teknolojiyi pazara daha hızlı ulaştırarak müşteri deneyimini artıracağız.” dedi.

İkinci El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here