Ford 3 Milyon Aracını Geri Çağırıyor

1
2076

Amerikalı otomobil devi Ford 3 milyon aracını geri çağırma kararı aldı. Araçlarda yer alan bazı hava yastığı problemi sebepli olduğu duyuruldu.

 

Ford 3 Milyon Aracını Geri Çağırdı

Ford, araçlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde en az 18 ölümle bağlantılı olan ve Ford tarafından üretilen hava yastıklı 3 milyon ABD ve Kanada aracını geri çağırıyor. Bu büyük çağırma operasyonu 19 Ocak 2021 Salı günü Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin Ford’un hava yastığının bu versiyonunun değiştirilmesi gerekmediği yönündeki iddiasını reddetmesinden sonra geldi. Geri çağırma, şimdi iflas etmiş bir Japon üretici olan Takata tarafından yapılan hava yastıklarındaki bir kusur üzerine planlanıyor. Takata hava yastığının başka bir versiyonunda, şişiricide bir dizi torbanın patlamasına ve araca şarapnel püskürmesine neden olan bir kusur vardı. 18 ölüme ek olarak, körlük veya sakatlanma da dahil olmak üzere 400’den fazla sürücü veya yolcu yaralandı. Bu sebeple de Ford 3 milyon aracını geri çağırmak zorunda kaldı.

Takata hava yastıklarıyla bağlantılı geri çağırmalar 2014 yılında başladı. Ve sonuçta tarihin en büyük geri çağırma işlemi oldu. Bu haftanın açıklamasından önce, geri çağırmanın ABD kısmı 40 milyondan fazla araçta 67 milyon hava yastığına ulaşmıştı. Ford tarafından kullanılan Takata hava yastıkları, önceki geri çağırmalarda yer alanlardan farklı ama benzer bir versiyon olsa da, güvenlik düzenleyicileri hala bir risk oluşturduklarını söylediler.

İlgili Modeller Ve Maliyet

Geri çağırma kapsamındaki modeller arasında

2007 – 2011 Ford Ranger

2006 – 2012 Ford Fusion

2006 – 2012 Lincoln Zephyr

2007 – 2010 Ford Edge ve

2007 – 2010 Lincoln MKX bulunmaktadır.

Geri çağrılan Mazda araçları, 2007’den 2009’a B-Serisi kamyonetleri kapsıyor. Araçların geri çağırma kapsamında olup olmadığı konusunda Ford araç sahiplerini bilgilendireceğini söyledi. Ve bu değişim için kullanıcılardan herhangi bir ücret de talep edilmeyecek. NHTSA’nın kararı sonucunda hava yastıklarını değiştirmek Ford’a 610 milyon dolara mal olacak. Takata’nın iflası nedeniyle, Ford tüm masrafları kendisi üstlenmek zorunda kalıyor.

Ford sözcüsü Monique Brentley, “Güvenlik her zaman en önemli önceliktir” dedi. “Daha önce geri çağrılan diğer Takata yolcu tarafı hava yastığı parçalarından farklı olarak, bu sürücü tarafı hava yastıkları nem emici malzeme içermekte ve farklı performans gösterebilmekte. Kapsamlı verilerimizin, sürücü tarafı hava yastığı için bir güvenlik geri çağırma gereksinimi olmadığını gösterdiğine inanıyoruz. Ancak, NHTSA’nın kararına saygı duyuyoruz ve bir geri çağırma yayınlayacağız. diyerek geri çağırmaya başlayacaklarını duyurdu. Böylelikle de Ford 3 milyon aracı kapsayan geri çağırma operasyonunu başlatmış oldu.

İkinci El Araba İlanları

1 YORUM

  1. Sağlam araba yapıyorlar ara sıra olur öyle şeyler 🙂 Son kasa ranger hele çok heybetli bir araç olmuş. Zaten ticaride zirveyi oynuyorlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here