Cadillac Formula 1 takımı kuracağına dair açıklamalar yaptı. Firma eski Formula 1 pilotu Andretti ile ortak olmaya karar verdi.

Cadillac Formula 1 Takımını Kuruyor

General Motors ve Andretti Global ani bir duyuru ile Formula 1 şampiyonasına gireceklerini açıkladı. Formula 1’in yönetim organı olan FIA, kısa süre önce yeni takımların grid’e katılması için planlarını açıklamıştı.

Andretti ve General Motors, FIA’nın çağrısından sonra tamamen Amerikalı F1 takımı hedeflediklerini ifade ettiler.

Andretti Cadillac isimli olacak takım FIA resmi süreci başlattığında resmi bir niyet beyanı sunacak. Başvuru kabul edildiğinde ekip mümkün olan ek kısa sürede yarışacağını ve en az bir Amerikalı sürücüyle bu yarışa katılacağını bildiriyor.

Andretti bu konuyla ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Her şey ilgi beyanına, bunun ne kadar süreceğini bağlı. Bunun yanı sıra o noktada nerede olduğumuza bağlı olacak. Fakat pistte olmanın mantıklı olduğunu düşündüğümüz anda yarışmaya başlayacağız. Ancak pistte olmak mantıklı bir hale geldiğinde, o zaman pistte olacağız.”

AndrettiAncak Andretti’nin işlerini yoluna koyması için önünde uzun bir yol var. Şu an için Andretti Cadillac takımının ne zaman yarışacağı konusunda kesin bir tarih yok.

Andretti’nin Formula 1 Macerası İlk Değil

Andretti diğer serilerinin yanı sıra IndyCar ve Formula E’de de yarışmıştı. Bundan önce Andretti şampiyonaya tek başına girmeye çalıştı. Ancak ilgi çekmek için mücadelesine devam etti.

Yeni kurulacak takımın merkezi Kuzey Carolina da bulunan Haas F1 ekibinin yaklaşımı gibi olacak. Birleşik Krallık da bir destek tesisinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletlerinde de merkezi olacak.

Andretti

Formula 1’in bu kadar popüler olmasının sebebi 2019 da Netflix de Drive to Survive adlı belgeselin yayınlanması. Bunun ardından 2023 sezonunda Amerika da 3 Grand Prix’in yer alacak olmasını da bu popülerliğin sebepleri arasında sayabiliriz.

Cadillac Markasının Geçmişi ve Gelecek Planları

Her ne kadar Cadillac adı Formula 1 ilk kez görünüyor olsa da Cadillac motor sporları konusunda deneyimli. Marka son 10 yıl içerisinde dayanıklılık yarışlarında önemli başarıalr elde etti.

Cadillac’ın DPi isimli yarış arabası 2017,2018 ve 2021 yıllarında IMSA SportsCar şampiyonluğu kazandı. Ayrıca 2017 yılından 2020 yılına kadar her yıl 24 saatlik Daytona yarışlarında üst sıralarda yer aldı.

DPi aracının yerini alan yeni GTP sınıfı aracı da 24 saatlik Daytona yarışlarında yer alacak. Bunun yanı sıra Cadillac markası yeni Amerikalı hayranları için isim bilinirliği getirmeyi vaat ediyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here