Rolls Royce yeni CEO’sunu seçti. Firmanın yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç oldu. Rolls Royce yeni CEO’sunu twitter üzerinden duyurdu.

Rolls Royce’un Yeni CEO’su Kimin Yerine Geldi?

İngiliz Havacılık ve Mühendislik devi Roll-Royce 2022 yılının temmuz ayında CEO’sunun değişeceğine dair bilgi vermişti. Bu değişim geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Firma tarafından yapılan açıklama da 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle bir Türk olan işadamı Tufan Erginbilgiç CEO’luk koltuğuna geçtiğini bildirildi.

Daha önce Roll Royce’un CEO görevinde Warren East vardı. East 24 Şubat 2022 yılında CEO’luk koltuğundan istifa edeceğini söylemişti. Bunun üzerine firma onun yerine Tufan Erginbilgiç’i getirme kararı aldı.

Bu değişiklik sebebi ile Rolls Royce Yönetim Kurul Başkanı olan Anita Frew ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Tufan Erginbilgiç’in CEO olaran atandığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Tufan Erginbilgiç, çok uluslu şirketlerde, yüksek performanslı bir kültür oluşturma becerisiyle kazanan ekiplerin lideri olarak öne çıktı. Kapsamlı bir stratejik ve operasyonel deneyime, havacılık ve uzay dahil olmak üzere güvenlik açısından kritik endüstrilerin yanı sıra düşük karbonlu teknolojilere geçişin sunduğu zorluklar ile ticari fırsatlar hakkında sağlam bir anlayışa sahip.”

Bu konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda Tufan Erginbilgiç ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Herkese merhaba. Roll-Royce’un CEO’su olarak ilk günüm sona erdi ve ilk paylaşım için doğru zamanmış gibi hissediyorum. Rolls-Royce, güçlü bir marka ile birlikte kompleks, birden fazla bölüme sahip, küresel bir şirket ve yeni fırsatlar çağını yakalamak için onu daha da geliştirmeliyiz.”

Twitter üzerinden Rolls Royce’un paylaşımda bulunduğunu daha önce belirtmiştik. Rolls Royce yaptığı paylaşımda ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Tufan Erginbilgiç’i Roll-Royce’un CEO’su olarak görmekten mutluluk duyuyoruz. Tufan, onlarca yıllık mühendislik ve endüstri deneyimiyle birlikte yüksek performans gösteren ve sonuca ulaşan kazanan takımların lideri olduğunu kanıtlamıştı.”

Yeni CEO Tufan Erginbilgiç Hakkında Kısa Bilgiler

Kilisli olan Erginbilgiç, Hıncal Uluç’un dayısının oğlu. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliğinden mezun oldu. Bunun ardından 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi MBA programını bitirdi. Amerika’ya giden Erginbilgiç burada, Ekonomi alanında Ohio State Üniversitesinde yüksek lisansını yaptı.

Roll Royce

1990 ve 1997 yılları arasında Mobil Oil’de çalıştı. Bunun ardından Erginbilgiç, 20 yıl gibi bir süre British Petroleum da görev aldı. Daha sonra burada üst düzey yöneticiliğe geçti.

Bunun yanı sıra ayrıca Tufan Erginbilgiç, 81 milyar dolarlık Global Infrastructure Partners firmasının da ortağı. Havacılık ve uzay teknolojisi grubu GKN firmasının yanı sıra ağır sanayi ve imalat firmalarında bağımsız yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur.

Bunun yanı sıra ayrıca 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Rolls Royce’un CEO’su olarak göreve başlayan Erginbilgiç’in Roll Royce’un otomotiv bölümünün başına değil bunun yerine Rolls Royce’un mühendislik ve havacılık kısmının başına geçtiğini de hatırlatalım.

Sıfır Km Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here