Formula 1 Vietnam Grand Prix’i İptal Edildi

0
1428

Formula 1, Covid-19 Sebebiyle sezon şartlarında ve fikstüründe önemli değişiklikler olmaya devam ediyor. Hafta sonu yapılan resmi açıklama ile Formula 1 Vietnam ayağının iptal edildiği duyuruldu. Bu son dakika gelişmesi ile Formula 1 fikstüründe bir etap daha değişmiş oldu.

Formula 1 Vietnam

Formula 1 Vietnam Grand Prix

Normal şartlarda 3-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapması planlanan Formula 1 Vietnam Grand Prix’i o zaman yapılan değerlendirmelerle yapılmaya uygun bulunmamıştı. 13 Mart 2020 tarihinde yapılan resmi açıklama ile ertelenmişti. İkinci bir değerlendirme sonrası bu sezon adına nihai kararın verileceği belirtilmişti.

Vietnam yarış organizasyon komitesinin bu hafta sonu nihai kararını verdi ve açıklamasını yaptı. Komite Covid-19 salgınının yüksek bir hızla devam ettiğini ve yeterli önlemin alınmadığını belirterek yarışı bu sezon yapmamaya karar verdi. Bu resmi açıklama ile beraber Vietnam Grand Prix’i 2020 sezonundan çıkmış oldu.

Komite açıklamanın devamında, küresel korona virüs salgınının neden olduğu belirsizliğin devam etmesi nedeniyle iptal kararının ulaşılması son derece zor ancak gerekli bir karar olduğunu vurguladılar. Şimdiye kadar satılmış tüm biletlerin de iade edileceğini belirttiler.

Formula 1 Vietnam ayağının bir diğer önemi ise Vietnam’ın ilk defa fikstürde yer alacağı sezonun 2020 olmasıydı. Yani aslında 5 Nisanda Vietnam Grand Prix’i ilk defa gerçekleştirilmiş olacaktı. Bu durum da Vietnamlı F1 tutkunlarında büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuş oldu.

Formula 1 Vietnam

Covid-19 Ve Vietnam

Bu haberin ardından herkes tarafından merak edilen ve araştırılan konu ise Vietnam’da Covid-19 yayılım hızı ve vaka sayıları oldu. Vietnam’da salgının başından beri 1126 kişi virüse yakalandı. Virüs sebebiyle toplam ölüm ise 35. Vietnam Sağlık Bakanlığı şu sıralar günlük ortalama 2-5 vaka açıklıyor. Alınan bu kararda artış eğilimi düşmüş vaka sayısının korunması amaçlanıyor. Ülke için heyecan verici olan ve ilk defa gerçekleşecek Formula 1 Vietnam ayağının bu hızı artıracağından korkulmuş olsa gerek.

F1Formula 1’de Son Durum

Vietnam Grand Prix’i fikstüre veda eden 13. Yarış oldu. Orijinal takvimde birçok yarış için değişiklik yapılmıştı. Normalde 22 yarıştan oluşan sezon 17 yarışa indirilmişti. Formula 1, Ağustos ayında yaptığı açıklamada Çin Grand Prix’sini iptal ederken, yılın son iki ayında biri Türkiye’de, ikisi Bahreyn’de ve biri de Abu Dabi’de olmak üzere fikstüre dört yarış daha eklemişti.

Let's get started with Vietnam Grand Prix 2020

ikinci el ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here