Woking merkezli yarış takımı McLaren, 2022 yılında farklı serilerde mücadele edeceği araçları tanıttı.

1963’te Bruce McLaren tarafından kurulan takım uzun yıllardır motorsporlarında faaliyet gösteriyor. Kurulduğu zamanlarda Formula 1’in yanı sıra Can-Am serisinde de faaliyet gösteriyordu.

Son yaptığı lansmanda Formula 1 dışında, IndyCar, XE ve E-Sport takımı Shadow için de tanıtımlar gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz sezon Monaco GP’de kullandıkları Gulf özel Livery’sinden ilham alınarak tasarlanan Livery markanın renklerini içeriyor. Şahsen papaya rengi ve Gulf mavisinin birbirini tamamladığını düşünüyorum. Ayrıca Velo, çoğu yarışta kullanılmayacak olmasına rağmen en büyük sponsor logosu olarak yerini almış.

Aracın detaylarına bakarsak McLaren MC36’nın “Sözde” bir araç olmadığından bahsedebiliriz. Temsili olarak inşa edilen araçtan farklı. Burun kısmına baktığımız zaman son plakaya kadar uzanan bir burun değil, üç plakaya tutunan daha kısa ve belirgin ince bir burun görüyoruz. Ufak fren kanalları ve push-rod süspansiyon biz karşılıyor.

 

McLaren ekibi, arka kısımda belki muhtemelen kısalan dingil mesafesinin de etkisi ile daha geniş bir yapı tercih etmiş. Alışık olduğumuz kola şişesi tarzı şekilden mecburi şekilde uzaklaşılmış.

Önceki  gördüğümüz araçların (Haas, Red Bull, Aston Martin) aksine DRS mekanizması için çift değil tek bir destek kolu kullanılmış. Bunun yarıştan yarışa değiştirilebilen bir mekanizma olduğunu belirtelim.

McLaren, yeni sezona umutla bakan takımlardan. 2021 sezonunda galibiyet almayı başardı. Scuderia Ferrari’ye sezon genelinde yenilmiş olsalar bile Monza’da yaptıkları duble, takım için büyük bir motivasyon oldu.

Tecrübeli pilot Daniel Ricciardo, geçtiğimiz sezonun ilk yarısında takım arkadaşı Lando Norris’e karşı sönük bir performans sergilemişti. Buna rağmen McLaren’a 2012’den sonra ilk galibiyetini getiren isim olmuştu. Lansmanda yaşadığı zorluklardan çok şey öğrendiğini ve güçlü yanlarını öğrenmesine vesile olduğunu söyledi.

McLaren ile yeni 2026 yılına kadar sözleşmesini uzatan yetenekli genç pilot Lando Norris ise geçen yıl gösterdiği güçlü performansa devam etmek istediğini dile getirdi. 4 podyum almış ve birkaç kez galibiyet kovalamıştı.

Ayrıca lansmanda McLaren XE takımının yeni aracını ve pilotları Emma Gilmour, Tanner Foust’u;

Indycar takımı Arrow McLaren SP’nin 2022 aracı ve pilotları Pato O’Ward, Felix Rosenqvist’i;

 

E-Sport takımı McLaren Shadow pilotları Josh Idowu ve Benjamin Daly’i gördük.

Lansman sürecinde sırada 14 Şubatta Alpha Tauri bulunuyor. Kimseye söz vermeyin 😉

Buradan Haas, Red Bull ve Aston Martin lansmanları ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here