Porsche, 2014 yılından beri üretimde olan Macan modelinin touring versiyonunu tanıttı. Macan T olarak anılan yeni versiyon, standart versiyonunda sunduğu sportif sürüş dinamiklerini, daha sportif bir görünüşle buluşturup daha ileri taşımayı amaçlıyor.

Otomobilin adında, Macan’ın yanında yer alan “T” harfi “Touring” anlamına geliyor. Macan, 911 ve 718’den sonra bu etikete layık görülen üçüncü Porsche olarak karşımıza çıkıyor.

Pek çok uzmanın Porsche’yi finansal çöküşten kurtaran otomobil olarak andığı Cayenne’in  başarısından sonra, Alman spor otomobil firmasının SUV sektöründeki varlığını genişleteceği açıktı.

1996’daki lansmanından bu yana bir milyondan fazla Cayenne, Porsche fabrikasında banttan indi; ancak küçük kardeşi Macan, bu kilometre taşına daha da hızlı ulaşabilir. Macan, 2014 yılında üretime girdi ve otomobil ilk kez makyajlandığında 2018 yılına kadar 350.000 adet sattı.

Küçük sportif SUV, pazarda bir çok rakibe sahip. Jaguar F-PaceRange Rover EvoqueBMW X3Audi Q5, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ve Mercedes GLC bu rakiplerden sadece bazıları.

Bu rekabette Macan’ın aradan sıyrılması gerekiyor ve onu öne çıkaran detay sürüş dinamikleri oluyor. Sportif yol tutuşa odaklanıyor, ancak gerektiğinde yine de konforlu bir aile arabası olarak performans gösterebiliyor. Rakipleri kadar geniş bir iç hacme sahip değil ancak bu satıştaki en iyi yol tutuşlu SUV’nin direksiyonuna geçmek için birçok müşterinin ödemeye razı olduğu bir bedel.

Bu başarılı otomobilin ardından karşımıza daha sportif bir versiyon olan Macan T çıkıyor. Esasen devrim bir otomobil olarak anamayız, daha performanslı, sportif ve iyi görünen bir Macan dememiz en doğrusu olur.

Yeni SUV, bagaj kapağındaki “T” ekinin ötesinde, koyu titanyum kaplamalı 20 inç Macan S tasarım jantları, kontrast oluşturan gri boyalı yan aynaları, tavan spoyleri ve koyu kaplamalarıyla gözlerimizi boyuyor.

İç mekana bakış attığımız zaman, Macan T’nin standart sekiz yönlü elektrikli koltuklarında benzersiz Sport-Tex şerit deseni ile birlikte standart ısıtmalı GT spor direksiyon simidini görüyoruz. Kabartmalı Porsche amblemli koltuk başlıkları, gümüş renki dikişler ve özel siyah alüminyum Macan T eşik plakaları kabinin temasını tamamlıyor.

Geleneksel olarak, Touring modelleri, Porsche serisindeki temel ve orta seviye donanımlar arasındaki boşluğu doldurarak, aşırıya kaçmadan biraz daha fazla heyecan sunar. Bu felsefeyle temel Macan ve orta kademe Macan S arasında konumlandırılan Macan T, giriş seviyesi modelde bulunan 1,984cc (2.0 litre) sıralı 4 silindir turboşarjlı motora sahip ve 7 ileri Porsche Doppelkupplung (PDK) çift kavramalı şanzımana sahip. Bu şanzıman aracılığı ile ürettiği 265hp gücü, maksimum 400Nm tork olarak yola aktarıyor. SUV, otomatik olmanın yanı sıra, direksiyondaki kulakçıklar ile manuel olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca Macan T, Porsche Traction Management’a (PTM) sahip aktif dört tekerlekten çekiş sistemi ile geliyor.

Maksimum 6800rpm çeviriyor ve 232km/h maksimum hıza ulaşabiliyor. Normal versiyon 0-100km/h hızlanmasını 6.4 saniyede gerçekleştirirken, Sport Chrono Package’da ise bu değer 6.2 saniye olarak karşımıza çıkıyor.

Boyutlar ve ağırlıklardan bahsedersek; dingil mesafesi 2.807mm, uzunluğu 4.726mm, genişliği 1.927mm, yüksekliği ise 1.606mm olarak verilmiş. Otomobilin kuru ağırlığı 1940kg geliyor. Ayrıca frenli 2000kg, frensiz 750kg römork çekme kapasitesine ve 65 litre yakıt deposuna sahip.

2023 Porsche Macan T, bu baharın başlarında fiyatlandırılacak ve sipariş edilebilecek.

Macan ilanlarını buradan görebilirsiniz. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here