Fiat’ın İkonik Tasarıma Sahip Otomobilleri

Yeni Fiat 500, lansmanını dünyaca ünlü İtalyan markaları; Giorgio Armani, Bvlgari ve Kartell’in konsept tasarımlarıyla gerçekleştirmişti. Bu iş birlikleri, akıllara Fiat’ın önceki marka iş birliklerini getirdi. Fiat ile dünya markaların iş birliğinden çıkan ikonik araçları hatırlayalım ama öncesinde ise biraz Fiat 500’ü tanıyalım.

fiat 500 eskifiat 500 eski

Hem minik hem ikonik bir araç; Fiat 500

İkonik tasarımıyla, 4 Temmuz 1957 tarihinde ilk kez yollara çıkan Fiat 500, o dönemde sadece İtalyan ekonomisini canlandırmadı, bir yandan da geleceğe yönelik iyimserliğin ve ümidin de sembolü haline geldi. 1976 yılına kadar pek çok farklı versiyonu ile kalpleri fetheden 500, ilk doğum gününden tam 50 yıl sonra, aynı gün, yani 4 Temmuz 2007’de Yeni 500 olarak İtalyan sokaklarında boy göstermeye başladı. 2020 yılı itibariyle tamamıyla yeni bir tasarıma kavuşan model, Fiat’ın A segmenti araç üretiminden vazgeçeceği söylentilerine de elektrikli bir cevap oldu.

Fiat 500, 60 yıldan fazla süredir bir tarz ikonu. Benzersiz ve özgün duruşuyla doğduğu yıldan bu yana otomotiv tarihinde büyük izler bıraktı, tasarımı ile birlikte İtalyan stilinin dünya elçisi haline gelerek, sanata ve sanatçıya ilham verdi.

Onu bir efsane yapan minimal tasarımı ile 500, farklı donanım seçenekleri, renkleri ve opsiyonlarıyla daha da ilgi çekici bir kimliğe bürünüyor.

500e Türkiye’ye gelecek mi ?

500e modeli için İtalya’da düzenlenen lansmanda satışların 2020 yılı içerisinde başlayacağı söylenmişti. Covid-19 sebebiyle olacak ki, 500e modelinin satışları henüz Avrupa dahil hiçbir bölgede başlamadı. İtalya dahil olmak üzere bütün ülkelerde yeni 500e için ön sipariş toplandığını söyleyebiliriz. Avrupa satışının başlamasının ardından Türkiye’ye yollarında da 500e’yi görmeye başlayabiliriz.

Yeni Elektrikli 500e Tanıtıldı!

İşte markanın bugüne kadar yaptığı diğer marka iş birlikleri ve o tasarımlar;

1500e modeli ve Armani, Bvlgari, Kartell iş birliği

2Maserati iş birliğiyle tasarlanan;
500 Abarth Maserati Edizione

3Ferrari iş birliğinden doğan;
695 Abarth Tributo Ferrari

4Dünyaca ünlü müzik devi Beats ile iş birliğinin bir yansıması;
500L Beats Edition

5İtalyan moda devlerinden Trussardi ile beraber olan çalışması;
Fiat Panda Trussardi

6Bir başka İtalyan tekstil devi olan Gucci ile iş birliği.
Sonuç: 500 by Gucci

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here