Porsche, dünya çapında bir dizi ilginç tasarım konsepti sergiledi. Porsche 919 Street, bir yarış aracının bir sokak aracına dönüştürülmesi olarak bu konseptlerden yalnızca bir tanesidir. Hatta herkesin ilgisini çekebilecek türden, oldukça vahşi bir tasarım konsepti.

919 Hibrit Yarış Arabası

Porsche 919 Hibrit yarış aracı olarak yaklaşık 33 yarış kazandı. Bunlardan bazıları üç tane Yapıcılar Şampiyonası ve üç tane Sürücüler Şampiyonluğudur. Çoğu Alman şirket için oldukça başarılı dayanıklılık yarışlarıydı. Porsche 919 Street ile Porsche, yarış arabasının tasarım ve güç aktarım teknolojilerini (teorik olarak) sokakta sürülebilecek bir şeye dönüştürdü.

919 Hibrit Yarış Arabası 

Dayanıklılık yarışının büyük ligi bize her zaman tarihteki en büyüleyici yarış arabalarından bazılarını vermiştir. Sınırsız Evo versiyonunda çıkan ve Nurburgring’deki dahil olmak üzere hemen hemen her tur rekorunu yok eden Porsche 919 için de geçerli. 919 Hibrid kanıtlayan 2015 ve 2017 arasında toplam Porsche’ye altı dünya şampiyonluğu verdi. Bu çağın en akıllı güç aktarma organlarından biriyle gülünç bastırma kuvveti seviyelerini birleştirmek, akıllara durgunluk veren hızına ayak uydurmak 919 Hybrid’i oldukça başarılı bir makine haline getirir.

Güç aktarma organı, turboşarjlı bir 500hp 2.0-litre V4’ü iki farklı enerji geri kazanım sistemi ve ekstra 400 hp ekleyen bir elektrik motoruyla birleştirdi. Bunu, aracın yol üzerindeki konumuna bağlı olarak takviye basıncı, elektrikli destek ve tork vektörü gibi parametreleri değiştiren aktif bir yönetim sistemiyle birleştir.

Porsche 919 Street

1: 1 ölçekli kil modeli olarak oluşturulan Porsche 919 Street, hemen 919 Hybrid’i anımsatan bir tasarıma sahip. Önde, bir çift büyük far ve iki şişkin tekerlek kemeri ile kontrast oluşturan kısa bir kaput var. Gibi LMP1 araba, kabin çok uzak öne oturur ve etrafında ön camı ve küçük yan pencereler vardır. Konsept için benzersiz bir tekerlek seti de tasarlandı.Porsche 919 Street 

919 Hybrid ile olan benzerlikler tavan çizgisinin şekli ve büyük köpekbalığı yüzgeci ile devam ediyor. Bununla birlikte, yarış arabasının devasa bir arka kanadı varken, 919 Street, bunun yerine iki arka kıç kısmını birbirine bağlayan ve genişliği boyunca bir LED ışık çubuğu içeren ince bir kanada sahiptir. Ayrıca aerodinamik unsurlar olarak ikiye katlanan iki dikey LED ışık çubuğu vardır. Porsche’nin vahşi 919 Street’te ayrıca büyük bir difüzör ve doğrudan motor kapağından çıkan iki egzoz borusu bulunur.

Güç aktarım sisteminden bahseden Porsche, 919 Street’in, enerji geri kazanım sistemine sahip 2.0 litrelik turbo şarjlı V4’ten oluşan yarış arabasının aynı hibrit aktarma organını kullanmasını öngördü. Ayrıca yarış arabası ile aynı karbon fiber monokok, boyutlar ve dingil açıklığına sahiptir.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here