Porsche Vision Spyder, 1954 RS Spyder’dan İlham Aldı!

0
2657

Porsche, yanıtladığından daha fazla soruyu gündeme getiren ilginç bir teaser görüntüsünü yayınladıktan birkaç gün sonra, ilgi çekici Vision Spyder tasarım konseptini sergiledi. Vision Spyder oluştururken, Porsche ayrıca ultra modern rolbarı oluştururken daha da tasarım kimliğini geliştirmek için 1 ölçek modelidir. Porsche’nin yarattığı 1954 yılında yönlü arka 550-1500 RS Spyder ilham aldı.

1954 Porsche 550 RS Spyder

İlk özel spor yarış arabaları olan 550 RS Spyder, Porsche’nin zorlu 1956 Targa Florio’daki ilk büyük zaferine yarıştı. Bu erken başarı, Porsche’nin diğer üreticilerden daha fazla yarış kazanan ve Porsche’nin devam eden ticari başarısını büyük ölçüde artıran özel yarış arabası programının gelişini işaret etti.

1954 Porsche 550 RS Spyder

1953 Paris Motor Show’da, herkes 550 değerinde olan üretimin ilk bir görüntüsünü aldı. Basit hatları, yetersiz iç mekanı, küçük ön camı ve amaca yönelik mühendisliği, otomobilin amaçlanan doğası hakkında pek az şüphe bıraktı. Daha ağır, daha az ileriye dönük düşünme rekabetini geride bırakması amaçlanan rafine, hafif ve çevik bir yarış arabasıydı. Ve işe yaradı.

550 modeli, ilk prototiplerden itibaren geliştirilmiş bir alüminyum gövde ile kaplanmış basit bir boru merdiven şasi etrafında inşa edildi. Bunun merkezine yakın bir yerde, Ernst Fuhrmann’ın sağlanan 1,5 litreden en iyi şekilde yararlanmak için tasarladığı karmaşık bir motor vardı.

Porsche Vision Spyder

500-1500 RS Spyder gibi, Porsche Vision Spyder küçüktür, ancak boyutlar sağlanmamıştır. Önde, mevcut herhangi bir Porsche modeline benzemiyor ve bir dizi dikey fara sahip. Tasarım konsepti ayrıca geniş hava girişleri, frenler için soğutma kanalları ve iki kırmızı çekme kancası ile agresif bir ön pano içeriyor.

Porsche Vision Spyder

İlham veren araba gibi, yolculara bir Speedster hissi veren küçük bir ön cam da var. Bir diğer önemli tasarım özelliği, ortaya monte edilmiş motoru soğuk hava ile beslemeye yardımcı olmak için çok kollu tekerlekler ve arka yan panellerdeki girişlerdir. Porsche’nin otomobil için yaptığı basın açıklamasında bahsedilen devrilme çubuğu özellikle dikkat çekicidir ve araca köşeli bir görünüm kazandırır.

Arkada bir LED ışık çubuğu ve belirgin bir difüzör bulunur. Porsche ayrıca Vision Spyder için bir iç mekan tasarlama zahmetine girdi. Ancak çok minimalist bir çift koltuk ve üç kollu direksiyon simidinden fazlasıyla değil. Porsche’nin Vision Spyder’ı üretim hattına getirme niyeti olmasa da, bunun gibi konsept çalışmalarının şirketin gelecekteki spor arabaları için zamansız ve yenilikçi tasarımlar yaratmasının anahtarı olduğunu söylüyor.

Fotoğraf Galerisi

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here