Porsche Elektrikli Otomobil Satışları ile Karını Katlamayı Planlıyor

0
459
Porsche Elektrikli Otomobil Satışları ile Kârını Katlayacak

Porsche elektrikli otomobil satışları ile karını katlamayı planlıyor. Alman otomobil markası pil gücüne odaklanmanın otomotiv sektöründe karlılığın anahtarı olduğunu düşünüyor. Bu kapsamda 2031 yılına kadar elektrikli araçlarının sayısını artırmak da hedefleri dahilinde. Çünkü 2031’de otomotiv sektöründeki araçların yarısının elektrikli olacağını öngörüyor. Buna istinaden Porsche modellerinin yüzde sekseninin elektrikle çalışması da markanın bir diğer hedefi. Porsche CEO’su Oliver Blume yeni stratejileri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada yüksek sınıf araçları elektrikli tahrik sistemleri ile tanıştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Aslında Elektrikli Araçlar Sanılandan Daha Karlı 

Porsche Elektrikli Otomobil Satışları ile Kârını Katlayacak

Tüm dünyada tedarik zinciri krizlerinin yaşandığı bu günlerde Porsche elektrikli araç üretiminden vazgeçmemeye kararlı. Bu zaman kadar otomobil üreticilerinin elektrikli araçların ne kadar karlı olduğunu söylemediklerini söyleyen Blume, elektrikli otomobillerin çevre dostu oldukları kadar fiyat ve performansı da bir arada sunma potansiyeli olduğuna dikkat çekti. Bu anlamda fiyatlandırmanın da bir güçlük olmaktan çıktığını ifade etti. Çünkü dünya genelinde elektrikli araçlara karşı çok yüksek bir talep eğrisi var. Bu da her sınıftan otomobilin kolaylıkla satışının gerçekleşeceğine işaret ediyor.

Porsche Elektrikli Otomobillerin Sayısı Her Geçen Gün Artacak

Porsche Elektrikli Otomobil

Porsche ilk olarak 911 ile elektrikli araç pazarında yerini almıştı. Şimdilerde ise Macan isimli SUV modelin elektrikli versiyonunun tanıtımı için hazırlık yapıyor. Yaklaşık 60.000 dolar fiyat biçtiği bu son modelden de anlaşılacağı üzere marka, elektrikli otomobillerinin değerinden son derece memnun. Blume, lüks araçlar üreten markanın çekiciliğinin bir parçasının da bu olduğunu düşünüyor. Bu anlamda elektrifikasyon ile rakiplerine de fark atıyor. Son raporlara göre Ferrari’den 27 kat daha fazla araç satışı gerçekleşti. Porsche elektrikli otomobil modellerinin sayısını artırarak bu farkı daha da derinleştirmek istiyor.

İkinci El Porsche Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here