Tesla Rekor Kırdı: Elektrikli Araç Satışlarında Lider Oldu

0
842
tesla

Tesla rekor kırmaya doymuyor! Elektrikli otomobillerin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte etkinlik alanını iyice artıran ABD merkezli marka yeni bir rekora daha imza attı. Bu zaman kadar elektrikli araba pazarında zirveyi kolay kolay kaptırmayan Tesla yine şaşırtmadı. 2022’nin ikinci çeyreği raporlarında küresel ölçekte lider olmayı başardı. 

Tesla Rekor Kırarak Pazarda Birinci Oldu

tesla rekor

Halihazırda dünya genelinde çip krizi ve tedarik kıtlığı yaşanan şu günlerde otomotiv sektöründe birçok üretim sorunu ortaya çıkıyor. Tesla ise tüm bu sorunların kendisine teğet geçmesini sağlayarak başarısını korumaya devam ediyor. Bu durumda en büyük pay tabi kendi tedarik sistemine sahip olması. Hal böyle olunca her en kadar küresel ölçekte elektrikli araç üretimlerinde sıkıntı olsa da talebe cevap verebilen markalar satışlarını katlıyor. Çünkü dünya genelinde iklim krizinin de etkisiyle birlikte elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Hem çevre hem de ekonomi dostu olmayı vaat eden araçlar da doğal olarak daha çok tercih ediliyor. Bu da markanın başarısının bir diğer nedeni.

 Tesla Küresel Ölçekte Satış Lideri

Tesla rekor

2022 ikinci çeyrek sonu elektrikli araç satışları pazar raporu açıklandı. Buna göre 254 bin 695 araç satışı ile Tesla birinci oldu. Böylece geçtiğimiz yıla göre satışlarını yaklaşık yüzde 3 oranında artırdı. Tesla’nın hemen arkasında ise 180 binden fazla elektrikli araç satışı yapan BYD yerini aldı. Çinli otomobil markası geçtiğimiz yıla göre yüzde 228 oranında büyüme gerçekleştirdi. Pazarda ciddi bir büyüme gösteren Çinli markanın yakın zamanda Tesla’yı geçme olasılığı da oldukça yüksek. Çünkü Alman otomobil devi Volkswagen artık tamamen BYD’nin gerisinde kalmış durumda. Volkswagen 2022’nin başından beri 118 bin elektrikli araç satmayı başarmış. Böylece pazar üçüncülüğü kaçınılmaz olmuş. Ancak Alman marka liderlik istiyorsa ivmesini biraz daha artırmalı demek mümkün.

2. El Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here