En Çok Tercih Edilen Porsche Rengi Belli Oldu. Porsche geçtiğimiz günlerde tarihinin en iyi rengini seçmek için bir oylama başlatmıştı. Bu oylama ile beraber en iyi Porsche rengi sonunda seçildi. İnsanların geniş renk paleti içerisinde oldukça kararsız kaldığını tahmin ediyoruz. Çünkü renk paleti çok farklı ve nadir olarak duyduğumuz renklerden oluşuyor.

Porsche’nin Geniş Renk Paleti Rekabeti Artırdı

Aslında çok daha geniş bir renk paletine sahip olan Porsche sürecin sağlıklı ilerlemesi nedeniyle listeyi klasik, metalik, metalik olmayan ve modern başlıkları altında sıraladığı 64 renk ile sınırlandırdı. Her grubun toplamda 16 adet renk aralığı bulunuyor. Oylama her renk başlığının altında olan 16 renk arasından eleme usulü ile seçilecek. Örneğin metalik rengi altında toplanan 16 renk birbiri arasında yarışacak. İlk renk listenin sonunda yer alan 16’inci renk ile ikinci renk 15’inci üçüncü renk ise 14’üncü renkle karşılaşacak ve liste 8’inci rengin 8.renk ile karşı karşıya geleceği şekilde devam edecekti ve sonra kalan 8 renkte kendi arasında yarışarak metalik başlığı altında kazanan rengi ortaya çıkardı. En Çok Tercih Edilen Porsche Rengi için eleme, geri kalan 3 renk başlığı içinde gerçekleşti.

Renk oylamasında gerçekleşen elemelerin sonucunda yarı finale 4 renk geldi. Bu renkler Porcshe severler için klasiğin temsili konumunda olan Kırmızı muhafızlar rengi, modernin temsilcisi Miami mavisi, Metalin temsilcisi safir mavi ve metalik olmayan renk başlığı altında bulunan Voodoo mavisi olarak geçti . Diğer renklerin arasında kendisine çok sonradan yer buldu. Sonra Porsche geçmişinde baskın bir yeri olmayan Miami Mavisi şaşırtıcı bir şekilde %53,8 oy alıp En Çok Tercih Edilen Porsche Rengi yarışından kopmadı.

Porsche’nin renk dizisinde çok daha az geçmişi olmasına rağmen Miami Mavisi, oyların% 53.8’ini alarak Muhafız kırmızısı rengini yenerek adını finale yazdırdı. Bir diğer finalist Voodoo mavisi karşısında %57.2 oy alan Safir Mavisi oldu.

En Çok Tercih Edilen Porsche Rengi Safir Mavisi Oldu

Safir Mavisi, oyların% 57,2’sini alarak kazanan tek tohumluk Voodoo Mavisi karşısında şaşırtıcı bir hezimet yaşadı. Miami Mavisi Porsche renk paletine 2017 yılında dahil olmasına rağmen insanların Porsche modellerinde en çok görmek istediği ve sevdiği renk olmaya çok yaklaştı. Ancak Oylama Safir mavisinin %51 ile Miami Mavisini geride bırakmasıyla son buldu. En Çok Tercih Edilen Porsche Rengi Safir Mavisi Oldu.

Sonuçlara bakarsak mavi rengi Porsche severler için oldukça beğenilen bir renk olduğunu söyleyebiliriz. Zaten oylamanın en rekabet dolu noktası mavi tonlarının kendi arasında geçti.

Renkler birbiri ile yarışırken tercihler arasında ilginç renkler de oldu. Örneğin Jet Siyah Metalik rengi ilk sekize girmeyi başaran ilk akromatik renk olmayı başardı. Peki sizin tercihiniz Porsche modelleri üzerinde hangi rengin olmasından yana? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here