Porsche 718 Cayman GT4 Baştan Tasarlandı

0
646
porsche 718 cayman gt4

Porsche 718 Cayman GT4 modeli Japonya Zaferi için baştan tasarlanmıştır.

Porsche Cayman GT4, müthiş derecede yetenekli bir spor otomobildir. Fakat bu versiyonu oldukça özel. Çünkü 4. Japonya GP’sini 1967 yılında kazanan Porsche 906’ya bolca atıfta bulunan bir tasarıma sahiptir. Bu özel tasarım hakkında konuşulacak çok fazla şey olduğu kesin. Sizler için hazırladığımız içeriği gelin birlikte inceleyelim.

İşte Porsche 718 Cayman GT4 Detayları

Klasik yarış otomobili olan 906’ya göndermelerde bulunmak için Porsche, şirketin Exclusive Manufaktur departmanından destek almıştır. Böylece 718 Cayman GT4’ün dışında yer alan detaylar, Fuji Sppedaway’de yarışan Porsche 906 modeliyle aynı tutulmaya çalışılmıştır.

Sarı klasik görünümlü kaputu da taklit eden bir tasarıma sahip olan Cayman GT4 modeli, yan aynalarda, yan havalandırma deliklerinde ve arka kanatta da bolca 906 göndermelerine sahiptir. İç tasarımında ise özel kapı eşikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda da siyah renk iç mekana tamamen uyum sağlamaktadır. Ayrıca pistin adını da ve zafer yılını gösteren özel işlemeli koltukları da unutmamak gereklidir. Tabii siyaha uyumlu kırmızı renkli dikişler iç mekandaki uyumluluğu da artırmak için kullanılmıştır.

Tümüyle sıra dışı olan Cayman GT4 modeli lüks donanım özellikleriyle sınırlarını zorlamayı seven bir tasarımla buluşmuştur. Meraklıları tarafından ilgiyle takip edilen Porsche’un çalışmaları spor otomobil modelleri adına devam etmektedir. Söz konusu yeni tasarım için konuşulacak çok fazla şey vardır. Fakat yine çok modern ve gelişmiş bir tasarıma imza atıldığı söylenebilir. Porsche sevenlerini ilgiyle takip edenler adına şaşırtmayacak bir tasarım ortaya koymuş demek yanlış olmayacaktır. Şu detayın altını çizmekte fayda var; Benzer bir tasarıma sahip olan GT4 Cayman isteyenlerin ilgili departmana başvurmaları gerekmektedir.

Porsche’un bu versiyon için ne kadar ücret alacağı elbette merak edilmiştir. Ancak otomobil Japonya’da satışa sunulmayacaktır. Benzer bir tasarıma sahip olan GT4 Cayman isteyenlerin ise Porsche Eclusive Manufaktur departmanına başvurmaları gerekmektedir. Otomobili şahsen görmek isteyenler ise, Porsche 906 göndermeli Cayman GT4 modeli, Porsche Experience Center Tokyo’da bulabilirler.

Sizler bu model hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Yorum kısmında da düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here