2020 Porsche 911 Carrera S : Hemde Manuel!

911 Carrera S, yedi vitesli manuel şanzımanın ücretsiz bir seçenek olarak listelenmiş olmasına rağmen, araba daha yavaştır, daha fazla yakıt yakar ve çift kavramalı otomatikten daha fazla karbondioksit üretir.

Birkaç yıl önce Porsche, manuel şanzımanı normal 911 serisinde değil, GT3 versiyonlarında kullanacağını duyurdu. Hayranları sevgili 911’in artık ayak boşluğunda üç pedal ve koltuklar arasında bir vites kolu ile mevcut olmayacağına inanamadılar.

Porsche vites

Bununla birlikte, Porsche, bu sapkın karara neden ulaştığına dair son derece makul birkaç neden verdi. Çok fazla ayrıntıya girmeden, 911’in daha hızlı, daha verimli, daha ekonomik ve giderek artan sayıda onaylayan müşteri için bir “PDK” çift kavramalı şanzıman ile daha etkileşimli olduğunu belirtti.

Carrera S

Manuel seçerseniz, 0-100 km / s hıza PDK şanzımanlı arkadan çekişli Carrera S’ye karşı 0,7 saniye kaybedersiniz ve 0-160 km / saat hızına 0,8 saniye geç ulaşırsınız.

PDK Daha iyi olsa da manuelin yeri başka…

PDK son derece etkileyici olsa da, debriyajı manuel olarak kullanmanın yerini tutmaz. Sebep ne olursa olsun, debriyaja basıp sağ elinizi vites değiştirmek için kullandığınızda otomobil daha kompakt ve daha çevik hissettiriyor.

Porsche 911 Carrera S

Hafızası iyi olanlar, önceki nesil 911 Carrera S’in kısa bir süre için manuel şanzımanla da sunulduğunu hatırlayacaklar. Ancak o arabadaki vites değiştirme kalitesi harika değildi. Bununla birlikte, bu sefer Porsche, daha kısa, daha hafif, daha hassas atışlarla, vites değişim hareketini önemli ölçüde iyileştirdiğini iddia ediyor.

Porsche 911 Carrera S
2021 Porsche 911 Carrera S.

Porsche, eski 991 Carrera S ‘de olduğu gibi, vites yükseltirken beşinci veya altıncı vites dışında yedinci vites seçmeyi yine imkansız hale getirdi. Bu fiziksel olarak yedinci vitese alamayacağınız anlamına geliyor. beşinciden daha düşük bir vites. Bu da açıkça, dördüncüden yedinciye gidemeyeceğiniz anlamına gelir. Bu tamamen alakasız gelebilir ama aslında pratikte oldukça sinir bozucu çünkü örneğin bir otoyola girerken istediğiniz şey dörtten-yedi olabilir.  Ve iki kat tuhaf olan şey, herhangi bir nedenle seçerseniz, yedinciden ikinciye, hatta birinciye gidebilmenizdir.

Bunun dışında, manuel 911 Carrera S, çift debriyajlı bir otomobilden çok gerçek mavi bir spor otomobil gibi hissettiren çok hoş bir otomobil. Böylelikle, 911 meraklılarının yaklaşık yüzde 10’una hitap ediyor. Bunlara bir zamanlar yalnızca PDK savunucusu olan yazarınız da dahil.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here