2021 Porsche Taycan Cross Turismo Kamuflajsız Yakalandı

0
1476

Çıkışı 2021 yılına ertelenen Porsche Taycan Cross Turismo modelinin tamamen elektrikli araçlara olan güçlü talep nedeniyle geliştirme süreci hızlandırıldı.

Autocar dergisinin haberinden aldığımız görüntüler, tüm kamuflajından arındırılmış bir prototipi gösteriyor. Mevcut sedan modele göre uzatılmış bir tavan çizgisi ve yeniden tasarlanmış bir arka kısıma sahip olan Cross Turismo, 2018 yılındaki Mission E Cross Turismo konseptini temel alıyor. Tıpkı bu model gibi yerden yükseklik ve daha iyi bir arazi performansı vaat ediyor.

taycan cross turismo

Porsche patronu Oliver Blume modelin üretim planının bir süre ertelenmesini istemişti. Bu kararı “Sadece üretim planımızı optimize ettik. Koronavirüs döneminde esas işlerimize odaklanmaya karar verdik.” sözleriyle açıkladı.

Birçok marka, Covid-19 nedeniyle model lansmanlarını erteledi. Ferrari, pandeminin neden olduğu üretim gecikmeleri nedeniyle SF90 Stradale’nin lansmanını birkaç ay ertelediğini açıkladı. Temmuz ayında Land Rover, Defender 90’ın lansmanını aynı nedenle erteledi.

Ancak Porsche, bu dönemi bahsettiğimiz şirketlerden daha karlı tamamladı. Bloomberg’in haberine göre Porsche’nin Tesla ve Toyota ile birlikte 2020 yılının ilk yarısında en karlı üç şirketten biri olduğunu söyledi.

Porsche Taycan Cross Turismo aynı motor seçenekleri ile mi gelecek?

Güç aktarma organları konusunda Porsche’nin değişiklik yapması pek olası görülmüyor. Sedan model ile aynı motor seçenekleri sunacağı bekleniyor.

Cross Tursimo, dört tekerlekten çekiş için her iki akstaki standart Taycan’ın iki elektrik motorundan güç alacak. Serinin giriş seviyesi olan Taycan 4S modelinde ise 532 bhp güç elde ediliyor. Turbo modelinde ise 671 bhp sunulurken, Turbo S modeli 751 bhp ile çıtayı daha üste koyuyor.

Aracın Avrupa fiyatları ise henüz belli değil. Aynı zamanda ülkemize gelip gelmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Aracın sedan versiyonun Avrupa pazarındaki satış rakamlarından çok da farklı olmayacağı da beklentiler arasında.

İkinci El Elektrikli Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here