Porsche Taycan ve Orijinal Moon Rover (LRV) ortak yanlarının ne olduğuna ve nasıl bir araya getirildiğine bakalım. Elektrikli araçları düşündüğünüzde, muhtemelen Tesla Model 3 akla ilk gelen seçeneklerden birisidir. Tabi sonrasında onu Porsche ve diğer otomobil üreticileri takip ediyor. Bu günlerde, elektrikli otomobil giderek daha popüler hale geliyor ve bu da neredeyse her büyük üreticinin geleceğin arabasının kendi versiyonları üzerinde çalışmasına neden oldu.

Örneğin çok da güvenilir olmayan İngiliz spor arabalarının üreticisi MG yeni bir EV üzerinde çalışmaya başladı, ancak fark etmemiş olabileceğiniz şey, elektrikli aracın insanlığın uzayı keşfetme tarihinin bir parçası olduğudur. 2021 yılı itibari ile insanların ilk sürüşünden bu yana 50 yıl geçti. Ay’da bir araba, 1969’dan iki yıl sonra “insanlık için dev bir adım” atıldı.

Porsche Taycan ve Orijinal Moon Rover (LRV)

Porsche, bu tarihi dönüm noktasını önemli bir gün olarak alıyor ve kutluyor. Ayrıca onu, Ay’da Ay Gezgini Aracını (LRV) kullanmak zorunda olan kişilerden biri olan Charles Duke ile yeniden bağlantı kurarak tamamen elektrikli Taycan Turbo S’yi pazarlamanın bir yolu olarak kullanıyor. Charles Duke 1966’da astronot olarak seçildi ve Apollo 16’yı ayın yüzeyine indirmekle görevlendirildi.

Porsche Taycan ve Orijinal Moon Rover (LRV)

Duke Ay yüzeyine adım atan onuncu kişiydi ve “şimdiye kadar denenmiş en gelişmiş, yenilikçi elektrikli araçlardan birini” deneyimleyen sadece altı kişiden biriydi. Şimdi, 50 yıl sonra Duke, dört tekerlekten çekişli LRV’yi sürmenin nasıl bir şey olduğunu hatırlıyor. Porsche sayesinde ise dünyadaki ilk elektrikli araç deneyimini yaşıyor.

Ay gezgin aracı LRV gibi, Porsche Taycan Turbo S de dört tekerlekten çekişli bir makinedir. LRV aracı ayrıca astronotların Ay Gezisi Modülüne geri dönüş yolunu bulmalarına yardımcı olacak kaba ama etkili bir navigasyon sistemine sahipti. Porsche, Taycan Turbo S’yi birçok yönden bu şaşırtıcı EV ile karşılaştırıyor, ancak en büyük farkı güçte elde ediliyor. LRV sadece bir beygir gücü üretirken, Taycan Turbo S 750 beygir gücü üretiyor. Duke ise “Bu gerçekten yüksek teknoloji ürünü” diyerek Porsche’nin çabalarından etkileniyor. Neyse ki, LRV 8 milyon dolara mal olsa da, Taycan Turbo S nispeten uygun bir araç ve 185.000 dolardan başlıyor.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here