Xpeng Motors, 2023’te İki Yeni Elektrikli Araç Üretimi Hedefliyor

0
1266
xpeng p7

Xpeng Motors, iki yeni elektrikli araç üzerinde çalışıyor.

Xpeng Motors, 2023’te iki yeni elektrikli araç piyasaya sürmeye hazırlanmakta. Bunlardan birinin Tesla Model Y’ye rakip olması planlanıyor. Elimizde her ne kadar yeni modeller hakkında az çok ayrıntı bulunsa da, Xpeng başkanı Brian Gu, araçlardan birinin B sınıfı, diğerinin ise C sınıfı olacağını doğrulamıştır. Sizler için hazırladığımız içeriği birlikte inceleyelim.

Xpeng Motors İki Yeni Elektrikli Araç Piyasaya Sürecek!

Xpeng mevcut tek B sınıfı aracı P7 sedan olarak bilinmektedir. Başkan Gu, bahsedilen ikinci modelin aslında P7 sedandan daha büyük bir Pazar segmentini hedeflediğini belirtmektedir. Bununla birlikte Tesla model için aracın güçlü bir rakip olacağının da altını çizmektedir. Öyle ki, bahsedilen yeni Xpeng Tesla model Y’ye rakip gelecekse, kendisinin de bir SUV olması gerekmektedir.

Söylentilere göre şirketin yeni C sınıfı aracı da sedan olmayacak. Bu durumda mevcut G9 SUV ile aynı segmentte rekabet edecektir. Her iki araç da aynı sınıfta yarışacaktır. Xpeng Başkanı Gu, yeni C sınıfı model hakkında: “Premium ve geniş format konumlandırmasını göz önüne aldığımız zaman, sayı sınırlı olacaktır. Bununla beraber daha önce kapsadığımız yepyeni bir segmenti hedefliyor olacak ifadelerini kullanmıştır.

Xpeng P7

Son olarak Xpeng’in Çin’den uygun ölçekte araç teslim eden birkaç markadan biri olduğunu da bilmekteyiz. Marka haziran ayında 100.000 araç sınırını geçtikten yalnızca sekiz ay sonra 200.000’inci aracı ürettiğini söyleyebiliriz. Xpeng Motors yeni üretmeyi hedeflediği araçla Tesla model Y’ye rakip olacağının da altını tekrar çizmektedir. Böylece yeni elektrikli otomobil için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyebiliriz. Xpeng Motors, için ve tüm şirketler için elektrikli otomobil piyasasında büyük bir rekabet söz konusu. Sürekli gündemde olan elektrikli otomobiller hakkında tüm markalar; yenilikçi fikirleriyle devamlı olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarını tamamlamaktalar.

Artık otomotiv sektörünün elektrikli otomobil üretme noktasında bir ivme yakaladığını görmekteyiz. Tüm şirketler elektrikli otomobil üretmek ve yeni modellere katkı sağlayacak teknolojik gelişmelerin öncüsü olma aşamasında rekabeti güçlü tutmaktalar. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

TRİNK SAT

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here