Motul sponsorluğunda düzenlenen “GRAN PREMIO MOTUL DE LA COMUNITAT VALENCIANA” yarışında Franco Morbidelli pole pozisyonundan başladığı yarışı kazanan isim oldu. Yarışa ikinci sıradan başlayan Jack Miller da pozisyonunu korumayı başararak damalı bayrağı 2.sırada gören isim olurken yarışa 5.sıradan başlayan Pol Espargaro podyumun son ismi oldu. Fabio Quartararo’nun kötü performansını ve Marc Marquez’in sakatlığını da fırsat bilen Joan Mir 2020 MotoGP Şampiyonu oldu.

2020 MotoGP Şampiyonu Joan Mir! 

2020 MotoGP Şampiyonu, bu sezon yalnızca 1 yarış kazanabilen, Joan Mir oldu. MotoGP Valencian GP’nin ardından “2020 Dünya Şampiyonu” ünvanını almayı garantileyen Joan Mir, yarışı 7.sırada tamamlamasına rağmen sezonun bitimine bir yarış kala en yakın rakibine 29 puan fark atmayı başardı.

2020 motogp dünya şampiyonu Joan Mir
2020 Moto GP Dünya Şampiyonu Joan Mir

Fabio Quartararo, Dünya’nın Zirvesinden Çakıllara Bir Hayal Kırıklığı Hikayesi

MotoGP dünyasının en yetenekli isimlerinden birisi olan Fabio Quartararo, son günlerde “Başarı” kelimesinin oldukça uzağında. Sezon ilk iki yarışını kazanan Fransız sürücünün, büyük şampiyon Marc Marquez’in sakatlığında, Moto GP dünyasının en iyisi olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak aksilikler oldu, hatalar oldu ve bir şekilde Fabio Quartararo uzun süre elinde bulundurduğu şampiyona liderliğini kaybetti. Şampiyon liderliğini kaybettiği günden sonra da odaklanmaya yakın bile olmayan Petronas Yamaha sürücüsü Valencian GP devam ederken yaptığı kazayla tüm şampiyonluk umutlarını kaybetti.

2020 motogp dünya şampiyonu Joan Mir
Fabio Quartararo

Nakagami Podyum Şansını Yine Kaçırdı

İki yarış önce sürpriz bir şekilde pole pozisyonunu kazanan Nakagami, herkesin birbirine çok yakın olduğu şampiyonluk yarışında herkesin aklına bir “Acaba mı?” sorusunu getirmişti. Ancak yarışın hemen başlarında kendini yerde bulan Japon sürücü Valencian GP’de de üçüncü sıradan başladığı yarışı tamamlamayı başaramadı.

Nakagami Valencia
Nakagami

2020 Valencian GP: Jack Miller vs Franco Morbidelli

Son yıllarda gördüğümüz belki en destansı çekişmelerden birini bu yılı Valencia GP’de izledik. Soluk soluk geçen liderlik mücadelesinin son turunda 1.lik bir Miller’a bir Morbidelli’ye gitti. Savaşın kazanını Morbidelli olsa da Miller’ın cesur atakları izlenmeye değerdi.

Sıralamanın geri kalanı ise aşağıdaki gibi oldu.

Valencian GP Sonuçlar
Valencian GP Sonuçlar

İkinci El Motosiklet Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here